• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Митрополит Антоний: Папата ни даде пример как пастирът отива при стадото

Митрополит Антоний: Папата ни даде пример как пастирът отива при стадото

/КРОСС/ "При посещението си у нас папата ни даде обаче пример как пастирът отива при стадото, как търси и намира отдалечилите се от паството души, като им дава пример за действена Христова любов...Нека сме честни - тази визита показа колко много българите се нуждаят от гласа на Църквата, от нейните послания за благоволение между хората, за общение с Господ Иисус Христос, за укрепване на църковната общност. "

Това пише Западно- и средноевропейският митрополит Антоний на своята Фейсбук страница,

Публикуваме цялата позиция на митрополит Антоний:

"Посещението на папа Франциск в България предизвика силен обществен отзвук. Добронамереността, откритостта и посланието за мир, с които дойде в родината ни спечелиха сърцата на сънародниците ни. Нека сме честни - тази визита показа колко много българите се нуждаят от гласа на Църквата, от нейните послания за благоволение между хората, за общение с Господ Иисус Христос, за укрепване на църковната общност.

Много наши събратя правилно отбелязаха, че тези послания звучат и в православните храмове и богослужение, те са част и от нашата ежедневна църковна проповед. При посещението си у нас папата ни даде обаче пример как пастирът отива при стадото, как търси и намира отдалечилите се от паството души, като им дава пример за действена Христова любов.

Убеден съм, че целта на тази визита не е била католическа пропаганда у нас. Тя нямаше за цел и изкуствено да се пренебрегнат различията между православието и католицизма, защото такова единство би било фалшиво и нетрайно.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Българин

А бе попче, що не отидеш да му служиш щом толкова ти харесва, там може и да те онодят както те си знаят, като те гледам всички ще ти имат мерак, няма да ти простят . Те търсят такива заблудени овце като тебе.

09.05.2019 12:30:03

Анонимен

Да, и това нормално, добронамерено и говорещо разбираем език същество не намери време да посети някое сиропиталище или старчески дом, където също има хора, нуждаещи се от благословията му - а отиде единствено при мигрантите! Май сърцето му е отворено само за тях!

08.05.2019 19:02:53

Анонимен

За съжаление се видя разликата между православните катили откъснали се от хората и останали в миналия век и едно друго човешко същество , нормално , добронамерено и говорещо на разбираем език .

08.05.2019 17:52:38

Анонимен

Антоний ! Така се тръгва по нанадолнището !!! Абе защо винаги,когато православен йерарх бъде изпратен в Западна Европа,или САЩ ,рано,или късно забравя основополагащите базиси на Православната вяра и става или икуменист,или папист?! С погнуса гледах как се "христосваше" с Ересиарха!!! Безобразие !

08.05.2019 12:05:42

Анонимен

Ако сме честни, нека да сме честни - папчето иска да си отворим душите (границите), да приемем Бог (бежанци) ! Що Ватиканът не си отвори вратите?!? Ай сиктир! Браво на Патриархът, че не отслужи заедно с "божият" човек. Щото не му се върза на глупостите, като некоя Тиква!

08.05.2019 09:42:17

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.