• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Кейт и Уилям с традиционни шапки и наметки в Хималаите

 Кейт и Уилям с традиционни шапки и наметки в Хималаите

/КРОСС/ Херцогинята на Кембридж и съпругът ѝ принц Уилям продължават пакистанската си обиколка на пълни обороти.

Те се преминха в местни тоалети, след като слязоха от хеликоптера сред планините Хиндукуш в района на Читрал в подножието на Хималаите.

Британските медии не пропускат да отбележат, че двойката се движи по стъпките на принцеса Даяна, която посети същия регион по време на паметното си пътуване през 1991 г. Принц Уилям и Кейт получиха подарък - книга, посветена на визитата на покойната Даяна, преди 28 години.

Тя се сдобиха и с традиционните шапки читрали, които обикновено носят мъжете, но Кейт също получи такава, подобно на свекърва си в началото на '90-те години. Херцогинята получи шал, а принц Уилям - бродирано наметало.

За планинската разходка двойката заложи на по-лежерно облекло. Кейт бе в кафявата гама с тъмна риза, по-светла пола тип "камбанка" с дължина до средата на прасеца и кожен елек с изразени външни джобове, комбиниран с ботуши, гарнирани с пискюли на бранда Really Wild.

Семейството, което е на визита без децата си - принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи, бяха посрещнати официално и подчертаха сериозните последици от климатичните промени, след като станаха свидетели на топене на един от ледниците.

През втория ден от официалното си посещение в страната кралската двойка пристигна в Читрал, където честите преливания на ледникови езера са принудили хиляди хора да избягат от селата си през последните години.

Навремето любима дестинация за чуждестранни и местни туристи, градът, сгушен във върховете на планинската верига Хиндукуш, е засегнат от внезапни наводнения и ерозия на почвата.

Херцогът и херцогинята на Кембридж ще се срещнат с местни общности, за да научат как са преживели пагубните климатични промени.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.