• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Христо Проданов: "Не сме се събирали още парламентарната група, след оставката на Симеонов"

Христо Проданов: "Не сме се събирали още парламентарната група, след оставката на Симеонов"

/КРОСС/ „Ние не сме напускали парламента. Участваме в заседанията. И то, участваме активно, както в заседанията на парламента, така и в заседанията на парламентарните комисии". Това каза в интервю за предаването „Седмицата" по Дарик радио зам.-председателят на ПГ на БСП в Народното събрание Христо Проданов, в отговор на въпроса, ще се върне ли БСП в парламента, след подадената оставка на вицепремиера Валери Симеонов.

Във връзка също с оставката на Валери Симеонов, Проданов допълни: „Не сме се събирали още, парламентарната група, за да решим по-нататъшните наши действия. Така че, аз не искам да се наемам с прогноза, кога, какво ще реши парламентарната група".

На въпрос, кога ще се включи БСП в протестите, Христо Проданов отговори: „Първо, се опитваха много да внушават управляващите, че ние стоим зад организацията на протестите. Това не е вярно. Ние подкрепяме протестите, техните справедливи искания, подкрепяме ги и чрез парламентарните си действия".

По думите му, исканията на гражданите в настоящите протести, са предложени от БСП в парламента, като законодателни инициативи и затова БСП подкрепя протестите. „България трябва да скъса, един път, завинаги, със самозабравянето на политиците, които са във властта и срастването на политиците с властта. Това е пагубно за държавата", на мнение е Проданов. „Много от нашите членове и симпатизанти е нормално да се интересуват от тези въпроси, защото те пряко са засегнати от тези проблеми. Те участват в протестите. И аз съм бил на тези протести", посочи Проданов и допълни, че от БСП не са коментирали, дали ще организират такива протести. „Аз не мога да се изкажа от името на БСП.

Все пак, БСП има колективни органи, които вземат тези решения. Засега, такова решение ние не сме вземали, макар че индивидуално, много голяма част от нашите членове и симпатизанти, както и от нас, самите, сме участвали в тези протести. Защото смятаме исканията за справедливи и ние не можем да останем без участие към тези протести", каза още Христо Проданов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.