• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

„София Тех Парк” стартира конкурс за иновативна пейка

„София Тех Парк” стартира конкурс за иновативна пейка

/КРОСС/ „София Тех Парк" АД търси идеи за иновативни пейки, които да се разположат в отворените за посещение пространства малко преди старта на мащабния и пръв по рода си проект в страната. Благодарение на тази инициатива София ще се сдобие с градска мебел със съвременен дизайн и уникална технология, защото ще използва природните ресурси за създаване на енергия за зарядните за мобилни устройства, които ще са разположени върху нея.

Организаторът на конкурса - „София Тех Парк" АД - има амбицията да изработи поне един от всички подадени идейни проекти за пейка за почивка със зарядна станция за мобилни устройства. Всички желаещи могат да се включат със свой проект, а крайният срок за кандидатстване е 17 ч. на 15 юли.

Пейката, която ще бъде разположена на територията на първия научно-технологичен парк в България, трябва да дава възможност за зареждане на електронни устройства, чрез енергия, добита от алтернативни източници. Тя може да се разположи както в затревените площи в парковата среда, така и на площадните пространства в близост до сградите в комплекса. Изработените проекти целят да създадат притегателни кътове в комплекса, както за посетители, така и за работещите в него. Проектните предложения за иновативна пейка трябва да бъдат комфортни за престой и да осигуряват удобство при употреба на електронни устройства. Друга важна характеристика е използваните материали и предложения от участника за дизайн на пейката да са в унисон с цялостния облик на комплекса. Оригиналността на проекта и спазването на съвременните тенденции в съвременния градски дизайн са предимство.

В конкурса могат да участват всички български и чуждестранни граждани или техни творчески обединения. Всеки кандидат може да представи до три конкурсни проекта. Представените проекти трябва да са изготвени единствено за целите на този конкурс. Наградният фонд е 700 лв. за първо място и по 300 лв. за второ и трето място.

Проектите ще бъдат оценявани от петчленно жури, състоящо се от специалисти в различни области, свързани с темата за иновации и технологии. Сред тях са Валентин Водев, известният български индустриален дизайнер, установен във Виена, и Нуша Спирова, проектен мениджър на „Клийн тех България" - организация, целяща да разпространява устойчивите бизнес модели и да интегрира зелените проекти, стратегии и инициативи.

„София Тех Парк" АД си запазва правото да избере кои проекти да бъдат реализирани. На всеки реализиран проект ще бъде посочен неговият автор.Победителите ще бъдат обявени по време на специално събитие на 30 юли. Журито и организаторите ще изберат между 10 и 20 проекта за изложба, която ще бъде показана при откриването на първия Научно-технологичен парк в София през есента на 2015 година.

Информация и подробни технически изисквания може да бъде открита на сайта на „София Тех Парк", както и на Фейсбук страницата на конкурса.

Задавайте своите въпроси относно конкурса до 10 юли 2015 г. на e-mail peika@sofiatech.bg. Отговорите на всички зададени от Вас въпроси ще бъдат публикувани.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.