• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/„Вноските за втора пенсия ще могат да се прехвърлят многократно", пише "Сега" в челната си новина.

„Сребърният фонд ще „пази" парите за втора пенсия на хората, решили да ги прехвърлят в Националния осигурителен институт. Преместването отново във фонд ще е възможно веднъж годишно", допълва "24 часа", цитирайки най-новото предложение на финансовото министерство.

„Министерството на финансите обърна на 180 градуса концепцията си. Младите пак ще отиват първо в частните фондове, а не в НОИ. Всяка година можем да сменяме частен фонд с НОИ и обратното", отбелязва "Труд".

„Майки и татковци, чиито невръстни деца стават родители", трябва да получават „солени санкции", пише "Монитор", цитирайки шефката на дирекция „Социално подпомагане" в Пловдив Надя Танева. „Данните сочат, че годишно у нас около осемстотин малолетни и непълнолетни момичета стават майки. 90 процента от тях са от ромски произход, а 5 процента раждат второто си дете, преди да навършат 18 години. Сливен е шампион по невръстни родилки. Там  миналата година непълнолетните майки са били 185, като най-младата е едва на 12 години", пише още изданието.

Под надслова „Парадоксално, но факт" "Преса" публикува на първата си страница цитати от президента на Русия и шефа на „Газпром" за отказа им от проекта „Южен поток", и на шефа на компанията „Южен поток България" Димитър Гогов, че чака разрешение за строеж от регионалното министерство. С разрешението, вложените досега пари няма да бъдат загубени. Досега държавната мегакомпания "Български енергиен холдинг" е вложила 198 милиона лева. Почти цялата сума е взета като заем от „Газпром", пише вестникът.

„България се разбърза с покупката на изтребители", отбелязва "Сега" на първата си страница. „Само няколко часа след визитата в София на шефа на НАТО Йенс Столтенберг, който обеща команден център на Алианса във Варна, военният министър Николай Ненчев оповести, че, заради раздути цени, България няма да поднови договора с Русия за ремонта на МиГ-29. Поддръжката на самолетите ще бъде възложена временно на Полша. Това е сигурен знак, че България се е ориентирала към бърза покупка на западен модел изтребители. До март Ненчев ще пътува до САЩ, където ще се обсъжда покупка на Ф-16", допълва "Сега".

„До две-три години БДЖ може да излезе на нула или на малка печалба, ако стабилизационната програма бъде подкрепена от всички", твърди изпълнителният директор Владимир Владимиров пред вестник "Монитор". В момента дълговете на дружеството са 565 милиона лева, но до края на годината могат да паднат до 300 милиона. Ръководството ще преговаря с кредиторите да разсрочат задълженията със седем години.

„Кабинетът Борисов редактира управленската си програма в частта, свързана с регулацията на медиите и публичната среда", съобщава "Труд". „В работния вариант се предвиждаше в държавната администрация да бъде създадено звено, което да съгласува сливания или придобивания на медии с оглед недопускане на „значително влияние" върху медийната среда. В окончателната програма, идеята за такъв орган е отпаднала, но има намерение за изготвяне на правила по сделките, които да гарантират, че определен собственик не може да има „значително влияние", пише вестникът, определяйки промяната като опит на правителството да „замаже гафа с държавния контрол върху медиите".

„Учениците да държат държавен изпит и по компютърни умения след десети клас, предвижда управленската програма на кабинета. Препитването ще бъде изцяло онлайн," пише "Стандарт". „Два други изпита също ще се провеждат чрез нета след седми клас. Става дума за така наречените малки матури по природни и обществени науки." 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.