• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Индекси на промишленото производство през Август 2019 година

Индекси на промишленото производство през Август 2019 година

/КРОСС/ По предварителни данни през август 2019 г. сезонно изгладеният индекс на промишленото производство намалява с 0.1% в сравнение с юли 2019 година.
През август 2019 г. календарно изгладеният индекс на промишленото производство регистрира спад от 1.3% спрямо съответния месец на 2018 година.

Месечни изменения
През август 2019 г. намаление спрямо предходния месец е регистрирано в добивната промишленост - с 6.6%, и в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 0.6%, а увеличение - в преработващата промишленост - с 0.8%.
По-значителен ръст в преработващата промишленост се наблюдава при: производството на компютърна и комуникационна техника, електронни и оптични продукти - с 9.4%, производството на метални изделия, без машини и оборудване - с 8.4%, производството на превозни средства, без автомобили - с 5.8%, производството на електрически съоръжения - с 5.6%. По-съществено намаление е регистрирано при: производството, некласифицирано другаде - с 29.1%, производството на тютюневи изделия - с 19.6%, производството на лекарствени вещества и продукти - с 10.3%, производството на химични продукти - с 6.7%.

 


Годишни изменения
На годишна база спад на индекса на промишленото производство, изчислен от календарно изгладените данни, е отчетен в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 4.6%, в добивната промишленост - с 1.3%, и в преработващата промишленост - с 0.8%.
По-значително намаление в преработващата промишленост спрямо съответния месец на предходната година се наблюдава при: производството на тютюневи изделия - с 24.6%, производството на облекло - с 11.9%, ремонта и инсталирането на машини и оборудване - с 10.7%, производството на основни метали - с 10.2%. Най-голям ръст е отчетен при: производството на превозни средства, без автомобили - с 51.9%, производството на компютърна и комуникационна техника, електронни и оптични продукти - с 15.0%, производството на напитки - с 9.1%, печатната дейност и възпроизвеждането на записани носители - с 6.7%.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.