• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Преглед на вестниците на 9 май

Преглед на вестниците на 9 май

/КРОСС/"Стреляме по крадеца безнаказано, ама не е сигурно", пише в заглавие "Труд". Изданието пояснява, че с приетите на първо четене промени в Наказателния кодекс за неизбежната отбрана влизането в чужд дом дава право на собстеника му да се защитава. С друга поправка се предлага да не се наказва отбраняващия се, ако е нападнат от две или повече лица, от един въоръжен нападател или нощем, уточнява "Труд".

"Сега" допълва, че ГЕРБ е подкрепил противоречивите промени, внесени от патриотите за разширяването на неизбежната отбрана.

Управляващата коалиция прокарва поправки, които веднъж бяха отменени от Конституционния съд и срещу които се обявиха главният прокурор Сотир Цацаров, върховните съдии и правосъдното министерство, посочва "Сега".

С промените се предвижда още да се стесни обхватът на т. нар. маловажни кражби. За такива вече ще се смятат обири на стойност под една минимална заплата, а не под две, както е в момента, допълва "Дума". Според изданието разглеждането на законопроекта, внесен преди година, е било вкарано предизборно като първа точка в дневния ред в новата сесия на Народното събрание.

"Младите ни лекари бягат в чужбина не заради пари, а за специалност", информира "24 часа". Проучване на вестника сред медици, съсловни организации и депутати, занимаващи се с проблема, е показало, че не по-високото заплащане, а възможността за професионално развитие е основната причина завършващите лекари да предпочитат да специализират извън страната.

От 2015 година досега заминалите медици са със 100 по-малко, сочи справка на Българския лекарски съюз. По неофициални данни обаче близо 70%приключват образованието си с желание за развитие в чужбина. В опит да задържи част от младите лекари здраавното министерство готви промени, които да облекчат условията за специализация у нас, допълва "24 часа".

"Изхвърляме близо 2000 тона дрехи", съобщава "Монитор". Изданието обяснява, че толкова дрехи е събрал Българският червен кръст. По негови данни само за 2 месеца в София са събрани 79 тона вехти облекла в специалните контейнери на общината. Дрeхите се рециклират и даряват на нуждаещите се, уточнява "Монитор".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.