• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Стана известно кога ще бъде нанесен ответния удар при ядрено нападение над Русия

Стана известно кога ще бъде нанесен ответния удар при ядрено нападение над Русия

/КРОСС/ В случай на ядрена атака срещу Руската федерация, ръководството ще има достатъчно време да вземе решение за ответен удар, увериха в командването на Въздушно-космическите сили на страната.
"Времето на полета е различно в зависимост от това откъде лети, как лети. Но като цяло има достатъчно време. Това не са минути, не, десетки минути ... Повече от десетки минути, така да се каже", заяви генерал-майор Анатолий Нестечук, началник на щаба на 15-та армия на специалните части на руските ВКС. Според руската военна доктрина ядрените оръжия могат да се използват само при ответен удар. Посоките, от които може да възникне атака, се наблюдават от система за предупреждение за ракетно нападение (СПРН). Тя включва спътници на орбиталната групировка, следене на местата за изстрелване на балистични ракети, радари за далечни разстояния за контрол на въздушното пространство и системи за наблюдение на близкото пространство. Изстрелването на ракети - особено масивни - ще задейства системата и веднага ще стане известно на ръководството на Русия. В близко бъдеще СПРН ще се допълни с две нови радарни станции в Арктика. В района на Мурманск и Република Коми се изграждат радари от ново поколение. Също в различни региони на страната ще бъдат пуснати повече от дузина радио-инженерни и лазерно-оптични системи за разпознаване на обекти в околоземно пространство. Такива комплекси вече имат бойно дежурство в Алтай, Карачай-Черкесия и Таджикистан. 15-та армия на руските космически сили се занимава с управление на орбиталната флотилия от военни спътници, фиксиране на изстрелвания на балистични ракети и контрол на близкото космическо пространство.

Снимка и текст: pogled.info

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Блажени са ... верващите си !?

07.10.2019 21:10:48

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.