• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Протести срещу цените на горивата в над 10 града тази неделя

Протести срещу цените на горивата в над 10 града тази неделя

/КРОСС/Над 10 областни града са заявили готовност за поредни протести в неделя срещу високите цени на горивата и драстичното поскъпване на живота. Те ще започнат по едно и също време и вече са обявени като национални. Това стана ясно след заседанието на главните организатори на протестите по места, предаде БНР.
Основните организатори на протестите се обединиха в Национален координационен съвет на протестиращите граждани, който да ги представлява пред основните институции в държавата,заяви Александър Стамболийски, организатор на протестите в Благоевград и председател на Съюза на българските транспортни работници обясни:
"Всички протести ще бъдат координирани на национално ниво, в едно и също време, неделя - 11:30 ч. започват протестите по места. София също се включи с нас. Тази седмица и в София, заедно с всички останали градове, ще има доста мащабен протест".
Национално координираните протести в страната вече имат и своя адресат:

"Като цяло срещу политическата класа в България. Бездействието на всеки един политик без значение от цвят и партия, довежда до бързото обедняване на българите".
До края на седмицата ще бъдат готови и исканията на обединените протестиращи към правителството и парламента.
Засега идеята за общонационален протест в София не стои на дневен ред, защото "евентуално градиране на протеста - да стигне до столицата, означава директно искане на оставката на правителството. Мислим, че все още можем да постигнем някакви балансирани решения с тях".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Аз протестирам срещу това, че река Дунав тече надолу. Правителството трябва да накара реката да тече нагоре. Така ще е по-полезна за българската икономика и за българският износ за Европа в частност. Ако не е възможно да се накара цялата река да потече нагоре, то тогава настоявам да се направи така, че поне лявата половина от реката да потече нагоре, а дясната нека да продължава да си тече надолу!

07.11.2018 09:07:50

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.