• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Предстоящи събития в страната за днес, 28 март

Предстоящи събития в страната за днес, 28 март

/КРОСС/ ***
София.
ОТ 8.15 ч. в 134 СОУ „Димчо Дебелянов" ще започне състезанието по информационни технологии „ГолемияТ до мен".
***
София.
От 10 ч. ще започне първото състезание на Състезанието на Scania Young European Trucks Driver (Млад европейски водач на камион) в „София ринг мол". Церемонията по награждаването ще започне в 14 часа.
***
София.
От 10 ч. в местността Ветровала ще се проведе празник-надпревара за Ски купа „Витоша" 2015.
***
София.
От 10 ч. на площада пред храм-паметника „Св. Ал. Невски" ще бъде открит мотосезонът тази година. В 12 ч. шествието организирано и дисциплинирано потегля по маршрут: пл. „Ал.Невски", ул. „Оборище", бул. „В.Левски", бул. „Цар Освободител", бул. „Цариградско шосе", бул. „П. Яворов", бул. „Н. Вапцаров", бул. „Черни връх", бул. „България", резиденция „Бояна". Около 14 ч. започват състезания на скоростна отсечка в едното платно на околовръстния път.
***
София.
От 11 ч. в БТА Съюзът на военноинвалидите и военнопострадалите ще даде пресконференция на тема „100 години от учредяването на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите. Социалния и здравен статус на тези заслужили за родината си български граждани. Законодателни инициативи".
***
София.
От 11 ч. Музеят за история на София организира детско ателие за изработване на великденска декорация, която ще се проведе в сградата на музея на пл. „Бански" № 1. Заниманията ще стартират на всеки кръгъл час от 11 до 14 часа.
***
София.
От 19 ч. в зала „България" Софийската филхармония ще представи един различен поглед към българския самобитен фолклор в концерта „Песенни реликви".

***
Асеновград.
От 17.30 ч. в Градска библиотека „Паисий Хилендарски"-Асеновград ще бъде официално открит Първи бизнес семинар на тема „Съвременни строителни материали, технологии и архитектурни решения", организиран от „АЙ-ДИ ИНВЕСТ" ООД.
***
Бургас.
От 11 ч. ще се проведе ученически конкурс за превод от английски и немски на български език и обратно. Организатор на събитието, наречено „Слова с пера", е Сдружение „Макензи", в партньорство с Б.А.С. и финансовата подкрепа на Американското посолство в България.
***
Бургас.
От 17 ч. на откритата база на тенис клуб „Адвантидж" до Проектантска организация ще се проведе тенис турнира „Първа пролет".
***
Варна.
Община Варна организира пролетно почистване през уикенда. Петте райони кметства ще координират действията на отзовалите се участници и ще предоставят безплатно чували и ръкавици. Предстои да бъдат определени местата за разполагане на събраните боклуци.
***
Варна.
От 10 ч. пред Катедралния храм „Св. Успение Богородично" ще бъде даден старт на Мото сезон Варна 2015.
***
Варна.
Община Варна ще се включи и тази година в инициативата на природозащитната организация WWF - „Часът на земята". В знак на съпричастност към каузата за опазване на природата, на 28 март от 20.30 до 21.30 ч., ще бъде изключено осветлението на административната сграда, както и на други по-малки общински обекти в морската столица.
***
Варна.
От 11 ч. в центъра на кв. Аспарухово - първа спирка на тролей 88, ще се състои мирен протест против изсичането на горите край варненския квартал Аспарухово.
***
Велико Търново.
От 11 ч. в голяма зала на МДТ „К. Кисимов" ще се състои спектакълът „Майка ми гъската".
***
Видин.
От 17 ч. Община Видин ще бъде домакин на Национален брейк турнир West Conquest, който ще се проведе на откритата сцена на пл. „Бдинци", а при неблагоприятни климатични условия - в Младежки дом - Видин, залата на АНПТ „Дунав".
***
Елена.
От 10 ч. в сградата на Туристическия център ще отвори врати ателие за изписване на яйца с восък.
***
Кюстендил/ х. Паничище.
От 9 до 16 ч. Планинската спасителна служба при БЧК ще проведе своя XXV Зимен републикански технически преглед в района на „Паничище" - Седемте рилски езера, Национален парк Рила.
***
Ловеч.
От 13 ч. евродепутатът от АЛДЕ/ДПС Илхан Кючюк и народният представител Джейхан Ибрямов ще дадат брифинг, след като открият Европейски информационен център в Ловеч.
***
Пловдив.
От 10.30 ч. в Дом на културата „Борис Христов" ще се проведе тържество по случай 20-годишния юбилей от официалното основаване на Център „Образование за демокрация".
***
Пловдив.
От 14 ч. в Зала „Пловдив" на хотел Seven Hills, ще се състои градска конференция на ПП „България без цензура", на която ще бъде избрано ново ръководство на структурата в града. От 15 ч. на същото място ще се проведе пресконференция с участието на председателя на ПП „България без цензура" Николай Бареков, народния представител Мартин Иванов и представители на новоизбраното градско ръководство.
***
Силистра/с. Калипетрово.
За XII пореден път на централния площад в селото ще се проведе Национален фестивал на кукерите.
***
Симитли.
От 10 ч. на базата на рафтинг център Х-клуб Симитли ще бъде открит Рафтинг сезон'2015.
***
Смолян/с. Братун.
От 11 ч. с възпоменателен митинг в Барутин ДПС - Смолян
ще отбележи 43-годишнината от Възродителния процес и насилствената смяна на имената в доспатското село.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.