• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ ***
София.
На церемония в Гербовата зала на „Дондуков" 2 президентът Росен Плевнелиев ще удостои с орден „Стара планина" първа степен проф. Крум Дамянов, за принос за развитието на българската култура. С ордени „Св. св. Кирил и Методий" първа степен държавният глава ще удостои оперната певица Соня Йончева, художника проф. Милко Божков, скулптора проф. Божидар Козарев, художника проф. Станислав Памукчиев, режисьора и сценарист Иглика Трифонова, писателите Деян Енев и Георги Господинов, за принос в областта на културата и изкуството.

***
София.
В Слънчевата зала на Националния исторически музей президентът Росен Плевнелиев ще посрещне абитуриенти от 50 специализирани институции, центрове за настаняване от семеен тип, домове за деца, лишени от родителска грижа от 46 населени места.

***
София.
В Дом 2 на резиденция „Бояна" ще започне тържественият бал за абитуриенти в неравностойно положение под егидата на президента Росен Плевнелиев.

***
София.
В сградата на Министерски съвет, министър-председателят Бойко Борисов ще разговаря с европейския комисар по климата и енергетиката Мигел Ариас Канете. В срещата ще вземе участие и заместник министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев.

***
София.
От 09.00 часа в София Хотел Балкан министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще бъдат официални гости на петата годишна водна конференция „Значими промени във водния сектор".

***
София.
От 09.30 часа в „София Хотел Балкан", министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще открие петата Годишна водна конференция „Реализиране на значими промени във водния сектор", организирана от „Капитал". В конференцията ще вземе участие и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.

***
София.
От 10.30 часа в зала „Музикална" на Централния военен клуб в присъствието на министъра на туризма Николина Ангелкова и министъра на земеделието и храните Десислава Танева ще бъде подписан Меморандум за сътрудничество между български производители и хотелиери.
***
София.
От 14.00 часа в „Гранд хотел София", министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще представи механизма за защита на уязвимите клиенти в условията на пълна либерализация на електроенергийния пазар.

***
София.
От 09.00 часа ще започне редовното пленарно заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.00 часа 15-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Н. Николова, Ю. Христов, А. Чолаков и М. Савов, на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа 21-ви състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Мирчо Петков, на когото са повдигнати обвинения за престъпления по служба с цел облага - чл. 282 - 283а от НК )

***
София.
От 09.30 часа 33-ти състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Георги Илиев за катастрофата, при която почина мотористът Юлиян Георгиев (чл. 343, ал.1)

***
София.
От 09.30 часа 22-ри състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Петко Митевски, бивш касиер на „Алфа банк" (чл. 203, чл. 206 ал. 4 от НК )

***
София.
От 09.30 часа 4-ти състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Валентин Димитров. (чл. 253 от НК ).

***
София.
От 09.30 часа 2-ри състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Е. Милев, Л. Лазаров, Е. Павлов и М. Димитров, на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 12-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Г. Бенчев, П. Бенчев, С. Стаменов, П. Митева, П. Бадева и С. Митев, на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 5-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Х. Манукян, П. Тотев, М. Миланов, П. Митов, Д. Медаров, А. Спасов, Д. Каракашев, М. Владимиров, О. карелов, Л. Рангелова, С. Генчев, П. Георгиева, Д. Арменов, И. Илиев,
Б. Стойков, Т. Тотов, К. Пеев и Й. Полигоров, на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група с цел избягване плащане на данъчни задължения в големи размери.

***
София.
От 10.30 часа в резиденцията на Н. Пр. Посланника на Кралство Норвегия ще бъде открита конференцията „По-добра защита на деца и жени от домашно насилие и насилие, основано на полов признак чрез споделяне на добри практики между Норвегия и България".

***
София.
В Нов български университет ще бъде представена експозицията „Последните граждани на Кале" на д-р Венцислав Занков, преподавател в департамент „Изящни изкуства" на Университета. Експозицията от 18 скулптури на човешки фигури от оцветени полиуретан и полиестер ще бъде разположена на строителния обект (корпус 3) в НБУ.

***
София.
От 10.30 часа 16-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Р. Едипов и И. Хамбарджийски, на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа ще бъде открита Американската Клиника за Гръбначни Заболявания (бул. Джеймс Баучър 76 А, Партер, Бизнес център HILL Tower).

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференцията, по повод представянето на програмите на „Световен Театър в София" и Международен театрален фестивал „Варненско лято".

***
София.
От 11.00 часа в Пресклуб - НДК ще се състои пресконференция на тема „25 години Софийска стокова борса - развитие, предизвикателства и перспективи".

***
София.
От 13.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова и Сдружение „Екопрограма" ще представят изложбата „Първите десет години на София в Европейския съюз" на метростанция Европейски съюз.

***
София.
От 13.00 часа 10-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Б. Томов, И. Томов, В. Тасева, Г. Газиев, Д. Толтуков, И. Матияс, С. Панчев, на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в централата на ПП АБВ на ул ."Врабча" 23 ръководството на партията ще даде пресконференция, на която ще представи на новоизбраните членове на висшите ръководни органи на партията и готовността на ПП АБВ за предстоящите президентски избори.

***
София.
От 14.00 до 16.00 часа в аудитория „Проф. Янко Добрев" в УМБАЛ „Александровска" един от най-изявените световни специалисти в областта на хиропрактиката - д-р Майкъл Фаръл от САЩ ще изнесе отворена академична лекция на тема „Иновации в неоперативното лечение на гръбначните изкривявания" .

***
София.
От 18.00 часа в централното фоайе на Княжеския дворец Националният етнографски музей към ИЕФЕМ - БАН ще открие изложбата "Престилки и природа".

***
София.
От 18.30 часа в ателие-книжарница „Къща за птици" ще се проведе майската среща от поредицата беседи и дискусии под надслов „Православие и съвремие" . Темата на срещата ще е „Мисията на Православната църква в съвременния свят".

***
Брегово.
От 10.00 часа на ГКПП Брегово заместник-областният управител Елка Георгиева ще присъства на тържествено откриване на паметник на загиналите граничари при защитата на Родината и в изпълнение на служебния дълг.

***
Бобошево.
От 17.30 часа общинските съветници от ГЕРБ - Бобошево ще имат приемен ден с граждани в офиса на ул. "Г. С. Раковски" №3.


***
Бургас.
От 13.00 часа в залата на Общинския съвет в Община Бургас ще се проведе пресконференция по повод отличните резултати на България от XVI Европейско първенство по ушу, което се проведе в Москва. В нея ще вземат участие новите златни медалисти на Бургас и Стефан Колев - президент на БФУ. Те ще споделят успехите и впечатленията си от представянето пред журналисти и Димитър Николов, кмет на община Бургас.

***
Бургас.
От 17.00 часа в конферансна зала „Компас" на Интерхотел "България" ще бъде представена книгата „Никога няма да бъде забравен!"- сборник със спомени за Николай Жишевл.

***
Бургас.
От 16.30 часа в централата на ГЕРБ-Бургас общинският съветник Калояна Живкова ще има приемен ден с граждани.

***
Бургас.
От 18.00 часа в Дома на писателя ще се проведе поетична среща „Стъклена кожа" с Йордан Пеев от Стара Загора.

***
Варна.
От 11.00 часа в Държавен куклен театър-Варна ще се проведе пресконференция за премиерата на постановката „Малката русалка".

***
Варна.
От 11.00 часа в aудитория „Проф. д-р Владимир Иванов" в УМБАЛ „Св. Марина" ще се проведе тържествена церемония по удостояването на проф. д-р Карл Щангл с почетното звание „доктор хонорис кауза" на Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов" - Варна.

***
Варна.
От 11.00 часа във на Фестивален и конгресен център- Варна ще се проведе пресконференция относно юбилейния концерт на Танцова школа "Електра".

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 ч. в офиса на ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски" №1общинският съветници от ПП ГЕРБ-Варна Веселин ще се срещне с граждани.

***
Велико Търново.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Общински съвет - Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 09.00 до 12.00 часа в Конферентната зала на хотел „Премиер" ще се проведе обучение на тема „ИСУН 2020 - електронно кандидатстване, електронно отчитане, публичен модул". Събитието се организира от Дирекция „Централно координационно звено" (ЦКЗ) в Администрацията на Министерския съвет и Областен информационен център (ОИЦ) - Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа на Циркова площадка до ПВ „Качица" ще бъде открит Фестивалът на балканската скара „Велико Търново мези".

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на Бюрото по труда, Дирекция социално подпомагане и Инспекцията по труда.

***
Велико Търново.
От 14.00 часа в Зала „Европа" на великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий" ще се проведе кръгла маса на тема: „Мястото на кирилицата в дигиталната епоха".

***
Велико Търново.
От 14.00 часа в Младежкия дом ще се проведе Общо събрание на обществен комитет за здраве „Синди".

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще бъде открита изложба „Мащаби в социалното или изкуството като реакция", с куратор Илиян Лалев.

***
Видин.
От 13.30 ч. в заседателната зала на Областна администрация-Видин, в присъствието на заместник областния управител Албена Георгиева, ще бъде дарена нова компютърна техника на деца, отглеждани в приемни семейства.

***
Враца.
От 10.30 часа в детски отдел на РБ „Христо Ботев", ще се проведе познавателна игра „Веселите букви".

***
Враца.
От 12.00 часа в Държавен архив Враца, ще се бъде представена фото-документалната изложба „От Козлодуй до Околчица - създаването на една национална традиция".

***
Враца.
От 16.00 часа в голяма зала на Младежки дом, ще се състои седми градски турнир по художествена гимнастика „Звездички" 2016 г.

***
Враца.
От 18.30 часа в градската концертна зала ще се проведе симфоничен концерт от цикъл „Млади таланти".

***
Горна Оряховица.
От 12.00 часа в Исторически музей ще бъде открита гостуваща изложба на Исторически музей-Исперих, озаглавена „Апогеят на гетската цивилизация".

***
Горна Оряховица.
От 18.30 часа на пл. „Георги Измирлиев" ще се проведе концерт местните групи: „Ozone Friendly", „Демоде" и „Черноризец".

***
Горна Оряховица.
От 21.00 часа на пл. „Георги Измирлиев" ще се проведе Концерт на „Диана Експрес" с Митко Щерев.

***
Добрич.
От 17.00 ч. в Регионална библиотека „Дора Габе", Интерактивен кабинет, ще се проведе литературно утро с деца от подготвителна група на ЦДГ № 27, озаглавено „Довиждане детска градина, здравей първи клас!"

***
Карлово.
От 18.00 часа във Военния клуб ще се проведе концерт под надслов „Празнична сцена", с участието на Военен духов оркестър при 61-ва Стрямска механизирана бригада и млади изпълнители, в рамките на Празници на розата'2016.

***
Кула.
От 17.00 до 19:00 часа в офиса на ГЕРБ на ул. „Възраждане" №46 общинските съветници от партията ще проведат открита приемна за граждани.

***
Кюстендил.
От 10.30 часа в кабинета на председателя на Общински съвет ще се проведе пресконференция във връзка с предстоящото заседание на общински съвет - Кюстендил.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в Пресклуба на БТА икономистът проф. Божидар Попов ще представи своя програма за екологично и икономическо развитие на Кюстендилска област в присъствието на областния управител Виктор Янев и заместник-кмета на община Кюстендил Светослав Василев.

***
Пазарджик.
От 11.00 ч. в Пресклуба на БТА председателят на Народен съюз и народен представител Румен Йончев и депутатът от партията Борислав Иглев ще обсъдят със земеделски производители и кметове от община Пазарджик предложението си за промяна на Кодекса на труда, касаещо еднодневните трудови договори в селското стопанство.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в залата на Общински съвет-Пловдив ще се проведе заседание на общинските съветници.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в 1 зала на Окръжен съд-Пловдив ще се проведе заседание по дело срещу Мариян К. и Стоян Ч. по обвинение, че са избегнали установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в 5 зала на Окръжен съд-Пловдив ще се проведе заседание по дело срещу Николай С. и Иван К. по обвинение, че умишлено са умъртвили Георги Р.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в 10 зала на Окръжен съд-Пловдив ще се проведе заседание по дело срещу Атанас Ч., Веселин З., Симеон Г., Бисер Р., Стефан Г. и Васил В.
Веселин З., Атанас Ч., Симеон Г., Бисер Р. и Васил В., обвинени за извършване на опит за предумишлено убийство с користна цел, за умишлени палежи, при условията на продължавано престъпление, с последвали значителни вреди и за умишлено унищожаване на чужди движими вещи.

***
Пловдив.
От 09.00 часà в 1-ва зала на Пловдивският апелативен съд ще се проведе заседание по делото, образувано по жалба на Делчо Делев против присъда на Старозагорския окръжен съд. Подсъдимият Делчо Делев е осъден на шест години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Той е признат за виновен в това, че е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери.

***
Пловдив.
От 09.00 часà, 1-ва зала Пловдивският апелативен съд ще гледа делото, образувано по жалба на подсъдимия Виктор Кръстев против присъда на Пазарджишкия окръжен съд, с която подсъдимият е осъден на три години и шест месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим и глоба в размер на 5000 лв. Той е признат за виновен в това, че на 27.04.2015 г. в с. Поибрене, обл. Пазарджик без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество и е разпространил част от него на друго лице.

***
Пловдив.
От 10.00 часà в 1-ва зала, Пловдивският апелативен съд ще се проведе заседание делото, образувано по жалба на подсъдимия Иван Бечев и протест на Окръжна прокуратура -Пазарджик против присъда на Пазарджишкия окръжен съд, с която подсъдимият е осъден на три години лишаване от свобода при първоначален строг режим в затворническо общежитие от закрит тип и глоба в размер на 10 000 лв. Той е признат за виновен в това, че е разпространявал високорискови наркотични вещества.

***
Пловдив.
От 10.00 ч. в Конгресния център на Международния панаир ще се проведе официално откриване на Осмата международна научна конференция на тема „Научните изследвания - ключов фактор за придобиване на нови отбранителни способности". - не се отразява

***
Пловдив.
От 12.30 ч. във Военния клуб на ул. „Иван Вазов" 2 министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще присъства на първия от общо шест спектакъла „Яко е да си еко" с актьорите Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека. Представлението е част от националната образователно-информационна кампания на МОСВ, насочена към изграждане на екологично мислене сред подрастващите и популяризиране на Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.".

***
Пловдив.
От 15.00 часа в Технически университет(ТУ)-филиал Пловдив ще се проведе кръгла маса с участие на фирми, клъстери и представители на средни училища от региона. Събитията са посветени на 30 рожден ден на ТУ-филиал Пловдив. .

***
Пловдив.
От 10.30 часа в зала 2 на Пловдивския окръжен съд ще се проведе заседание по делото срещу подсъдимите Надежда В., Лиляна И. и Гина С., на които е повдигнато обвинение по чл. 210 ал.1 т. 2 и т.5 от НК.

***
Сливен.
От 09.00 часа в зала „Май" ще се проведе заседание на Общински съвет-Сливен.

***
Сливен.
От 11. 00 часа в голямата зала на областната болница на Сливен Училището за родители ще представи тема за хигиенен и хранителен режим на бебетата.

***
Сливен.
От 17.30 часа общинският съветник от ПП ГЕРБ Димитър Батаков ще се срещне с граждани в квартал "Надежда".

***
Смолян/ с. Белев дол.
От 12.00 часа ще започне празникът на село Белев дол

***
Смолян.
От 17.30 часа на площад „Свобода" - Стар център ще се проведат юбилейни тържества под надслов „50 години Клуб на дейците на културата".

***
Смолян.
От 18.00 часа в Изложбена зала „Петър Стайков" при КДК - Смолян ще се състои представянето на Юбилеен вестник, посветен на 50-годишнината на КДК - Смолян.

***
Шумен.
От 9.00 часа в зала 363 в сградата на община Шумен ще се проведе редовна сесия на Общинския съвет.

***
Ямбол.
От 17.30 часа в кв. „Каргон" (кв. клуб „Лом" ), в кв. „Възраждане" и к-с „Васил Левски" (кв. клуб „Н.Царев" общинските съветници от ПП ГЕРБ-Ямбол ще проведат срещи с граждани.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.