• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Предстоящи събития в страната за утре, 25 май

Предстоящи събития в страната за утре, 25 май

/КРОСС/ ***

София.
Държавният глава Росен Плевнелиев ще удостои с висши държавни отличия дейци на науката, културата, изкуството, медицината и спорта.

***
София.
От 11 ч. пред медиите ще бъде открита експозицията на новата Национална галерия „Квадрат 500" в София. Тя ще бъде представена от Слава Иванова, и.д. директор на Националната галерия „Квадрат 500", и от акад. Светлин Русев - ръководител на работната група за концепцията на новия музей. Събитието ще се проведе пред официалния вход на Националната галерия „Квадрат 500".

***
София.
От 13.20 ч. вътрешните министри на България, Гърция и Турция ще подпишат на 25 май междуправителствено споразумение за полицейско и митническо сътрудничество. Събитието ще се проведе в Гранитната зала на Министерския съвет.

***
София.
От 10.30 ч. започва регистрацията за участие във форума, на който вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева и вицепремиерът и министър на външните и европейските работи на Хърватия Весна Пусич ще изнесат съвместна публична лекция за предизвикателствата пред новите държави-членки на ЕС. Дискусията е в рамките на инициативата „Европейски дебати" и ще се проведе във Военния клуб.

***
София.
От 10.30 ч. в сградата на Министерство на икономиката ще се състои извънредно заседание на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество „Отбранителна промишленост". На него ще бъде обсъдено възстановяването на производствения процес на пл. Иганово от „ВМЗ" АД, Сопот. Брифингът е предвиден за 12 часа.

***
София.
Министърът на образованието Тодор Танев и заместник-министърът Ваня Кастрева ще връчат почетното отличие „Неофит Рилски" в 18 СОУ „Уилям Гладстон".

***
София.
От 18.30 до 20 ч. в Малка конферентна зала на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) ще се проведе представяне на прототипите и идеите на студентските компании, работили през тази учебна година по програмата „Startup program" на Джуниър Ачийвмънт България.

***
София.
Катедра „Стопанско управление" на Стопанския факултет на СУ ще награди студенти за високи академични постижения. Събитието ще се състои от 16 ч. в Конферентната зала на Ректората на СУ.

***
Пловдив.
От 11 ч. ще се проведе пресконференция на народните представители от „БСП лява България" Георги Търновалийски и Манол Генов в пресцентъра на БСП - Пловдив (ул. Кр. Пастухов 18).

***
Видин.
От 11.30 ч. министърът на туризма Николина Ангелкова ще присъства на откриването за посетители на пещера „Венеца" край село Орешец, Видинска област. По-късно през деня министър Ангелкова ще посети и град Кула, където ще разгледа крепостта „Кастра Мартис", която попада в кампанията за насърчаване на вътрешния туризъм в България, финансирана по Оперативна програма „Регионално развитие" 2007-2013 година.

***
Варна.
От 10 до 12 ч. народният представител от ПП ГЕРБ-Варна Пламен Манушев организира приемна за граждани. Той ще отговаря на въпроси на варненци в клуба на ПП ГЕРБ на ул. „Г. Бенковски" №1 в морската столица.

***
Търговище.
МГЕРБ Търговище и Регионална библиотека „Петър Стъпов" организират кампания „Вземи книга и получи подарък" за учениците в града.

***
Бургас.
От 11.30 до 13.30 ч. всички жители и гости на Бургас ще могат да участват в „Прочети стих, не чети пост". Събитието ще се проведе пред библиотеката на улица „Алеко Богориди" 21. Всеки включил се в инициативата, ще получи подарък - абонаментна карта за Регионална библиотека „П. К. Яворов.

***
Пловдив.
Здравният министър Петър Москов ще се срещне с екипа на Комплексния онкологичен център в Пловдив. Посещението на министъра е насрочено от 12.30 ч..

***
Бяла Слатина.
От 13 ч. вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин ще посети Дома за стари хора в село Попица, община Бяла Слатина. Поводът е навършването на 10 години от откриването на институцията.

***
Стара Загора.
От 18 ч. в залата на първия етаж, Регионална библиотека „Захарий Княжески" деца от 35 детска градина „Свобода" ще изнесат спектакъл по произведения на Недялко Йорданов.

***
Пловдив.
От 13.30 ч. състав на Пловдивския районен съд ще разгледа делото срещу Златка Б. и Ивета Д.

***
Пловдив.
От 9.30 ч. състав на Пловдивския районен съд ще разгледа делото срещу подсъдим Иво А.

***
Пловдив.
Състав на Пловдивския районен съд ще разгледа делото срещу Юсуф А., Асен И., Кристина Д., Михаил К. Делото ще започне в 9 часа, 2 зала.

***
Бургас.
От 9.30 ч. автобусните превозвачи, осъществяващи транспорт на туристи от „Летище Бургас" до черноморските курорти, организират протест срещу ръководството на летището във връзка с многократно увеличените такси за вход на територията на „Летище Бургас". В тази връзка, в рамките на 4 часа автобусните превозвачи няма да обслужват пристигащите полети, а блокираните туристи ще бъдат извозвани от летището след 13.30 часа.


***
Смолян.
В Смолян ще се проведе регионална среща за изработка на критерии за качество на образованието за устойчиво развитие. Срещата ще започне от 9.30 ч. в зала 247 на община Смолян.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.