• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Столичен инспекторат извършва проверки за източници на замърсяване на въздуха

Столичен инспекторат извършва проверки за източници на замърсяване на въздуха

/КРОСС/ Екипи на Столичен инспекторат извършват проверки за източници на замърсяване на въздуха с прахови частици от строителни обекти, автосервизи, пунктове за смяна на гуми, площадки за изкупуване на отпадъци, цехове за производство на мебели, както и за горене на отпадъци на открито. От началото на годината до 8 януари са извършени 139 проверки, а само за последния месец на миналата година проверките са над 1000.

От началото на новата година екипите са съставили 10 акта за установяване на нарушения, от тях 9 са за установяване на строителна техника със замърсена ходова част. Общо 5 глоби са наложени при проверки на автосервизи и пунктове за смяна на гуми, като за последната седмица са проверени 30 броя обекти.

Тази седмица също над 300 автомобилни гуми, нерегламентирано изхвърлени в района на Виетнамските общежития, са събрани и извозени до определените за този тип отпадък места.

Извършени са проверки за чист външен вид на транспортните средства на фирмите, изпълняващи дейностите по почистване на града и са наложени 32 санкции.

По сигнали на граждани са направени проверки за горене на отпадъци в частни имоти в районите Сердика, Овча купел, Красна поляна, Слатина, Триадица, Нови Искър, Лозенец.

За месец декември на 2019г. са направени общо 1 101 броя проверки. Установени са нарушения, свързани с горене на отпадъци на открито, и са съставени 15 акта и са наложени 12 глоби.

Проверките ще продължат и през днешния ден.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

ТЕЦ-овете, които са на...

...подчинение на жената кмет проверяват ли?

09.01.2020 16:42:04

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.