• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

„Луковмарш” е сериозeн повод за размисъл

„Луковмарш” е сериозeн повод за размисъл

Декларация на Градския съвет на БАС София град

/КРОСС/ За поредна година на 22 февруари на територията на София ще се проведе така наречения „Луковмарш”. 

Според БАС подобни демонстративни публични прояви разпространяват, насърчават или оправдават омразата, ксенофобията, антисемитизма и расизма в България.

Д Е К Л А Р А Ц И Я

на 

Градския съвет на БАС София град

 Уважаема госпожо Фандъкова,

За поредна година на 22 февруари на територията на София ще се проведе така наречения „Луковмарш”. 

Подобни демонстративни публични прояви разпространяват, насърчават или оправдават омразата, ксенофобията, антисемитизма и расизма в България. На думи те са насочени към възпитание на патриотизъм, но реално тяхното осъществяване стимулира неофашизма и обществени процеси за постигане на антидемократични цели. 

След като през 2019 г., неслучайно в София, беше учредена паневропейската нео-нацистка мрежа „Крепост Европа“, очакваме тук отново да се съберат и последователите им от цяла Европа. Постоянно излизат данни за държавни и общински чиновници, симпатизиращи на подобни прояви и считаме, че е крайно време обществото и управлението да се събудят и да спрат мълчаливото съдействие срещу понататъшната фашизация.

 Т.н. марш е сериозeн повод за размисъл, анализ и осмисляне на опасностите за България, за Европа и за съвременния свят от възраждането и подкрепата за реваншизма, екстремизма и фашизма и нашата отговорност да се противопоставим на тези процеси!

 Настояваме, като кмет на Столична община, да имате предвид, че Нюрбергският процес и Демократична Европа осъдиха фашизма и неговите носители. Да, ние българите спасихме своите евреи от лагерите на смъртта, но преди това управниците на страната ни приеха законодателство, което преследва и лишава от права евреите и то под натиска на подобни личности, политици, партии и организации, като Христо Луков и неговите легионери.

Организаторите и участниците на практика издигат краен национализъм, открито демонстрират неофашистка символика, скандират лозунги и проповядват омраза срещу хора с различни политически възгледи, хора от различен етнически или расов произход. На това шествие обичайно присъстват  криминално проявени лица и групи, характерни с агресията си на публични места, крайни представители на  футболни агитки. На шествието се стичат и представители на крайно десни, националистически партии, част от които забранени в собствените им страни.

Генерал Луков е лидер на профашистката организация „Съюз на българските национални легиони”. Антидемократично и антихуманно е в негова чест да се правят каквито и да са възпоминания, защото обществото ги приема и като възхвала на фашизма. Настояваме Столична община и МВР да не допуснат и да предотвратят провеждането на „Луковмарш”!

Председател на ГС на БАС София град:

/Борис Цветков/

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Наистина, първият е малоумник и тотално скаран с историята! Цар Борис се разболява и умира 4-5 дни след визита при Хитлер, във Вълчата бърлога! След завръщането си, за два дни отива в ловния дворец Царска Бистрица, прави едно изкачване в планината на юруш и вечерта му става зле... По нататъшната история е известна. Никаква визита в Съветската мисия, никакви чайчета и други подобни! Луков-марш не трябва да се поощрява!

20.02.2020 20:20:58

Анонимен

Долупишещият да отиде срочно на лекар. Очевидни са менталните проблеми. И историята му куца. Отделно, че по негови сметки в България е имало само 30 000 достойни българи и след тяхната кончина ( поне половината са били доказани убийци ) в страната са останали само роби. Много патос, малко ум. Не на неонацизма, независимо от формата му.

20.02.2020 17:13:39

Анонимен

Всичко се изопачава в България , ген. Луков е българин патриот за разлика от червените русороби и национални предатели , човекът е имал една цел в последните години от живота си , България да излезне от тройният съюз , но това ужасно е пречело на Сталин - нямало е да има повод да ни обяви война и за това най лесното да го убие , както впрочем се случва и с цар Борис - едно чайче в руското посолство и край , България се превръща във военния трофей на Сталин , за три години успява да я унищожи и ограби , 133 милиарда златни лева , 32 тона злато , 20 хиляди убити във Сърбия , 30 хиляди изтрепани без съд и присъда .... и готово от България не остава нищо .... само роби .

20.02.2020 13:31:30

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.