• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Г. Първанов: Конституцията не забранява да се кандидатирам отново

Г. Първанов: Конституцията не забранява да се кандидатирам отново

/КРОСС/ „Според нас има тълкувание на Конституцията, което позволява на човек, който е бил два мандата президент и след това е престоял на резервната скамейка, да се кандидатира отново", каза председателят на АБВ Георги Първанов в кулоарите на парламента, цитиран от „24 часа".
Първанов дойде в парламента за среща с партньори от политическия център, с които обмислят издигането на общ кандидат за държавен глава - Любен Дилов от „Гергьовден", Румен Йончев, Явор Хайтов и Борислав Китов от „Народен съюз", лидерът на левите земеделци Спас Панчев, Слави Бинев. От страна на АБВ участва цялото ръководство - Г. Първанов, Румен Петков, Ивайло Калфин.
Официално всички отрекоха да са говорили поименно за кандидат. Обсъждат се много имена, каза след срещата Румен Йончев и допълни, че Първанов би бил една от много силните кандидатури.
Няма вариант, в който АБВ да подкрепи кандидатура на друга формация, без да има споразумение за това, каза Първанов.
„Не искам да влизам в полемика с която и да е партия, но принципно, не с оглед на конкретния въпрос, ще кажа, че на местните избори ние имахме една позиция, че няма да подкрепяме кандидати, но сме готови да участваме в коалиция с различни партии. В крайна сметка отстъпихме от тази първоначална позиция и подкрепихме около 40 кандидати на БСП безвъзмездно, без договор, без споразумение", каза Първанов в отговор на въпрос дали АБВ би подкрепила кандидат-президент от БСП, заради идеята за единна лява кандидатура.
„Най-доброто е това, което правим ние в центъра, център-ляво, център-дясно. Събираме се, умуваме, измисляме политиката, намираме личностите и ги отстояваме. Това е работещо. Аз съм го правил, така се печелят избори. Ако някой друг може да измисли друга печеливша формула - моля", каза още Първанов.
Започваме поредица от парламентарни инициативи - общи позиции и законодателни промени, обяви лидерът на АБВ. Заедно ще продължат и инициираните от партията му президентски дебати, като следващият ще е на тема външна политика.
Каквото и да се случи в отношенията ни с БСП, оформянето на третия път - на центъра, различен от двата полюса, ще продължи и се надявам да ставаме по-силни, каза Първанов.
В последните дни чух от страна на БСП много хапливи реплики, но ние ще отговорим на всяка от тях с любов и с роза, каза председателят на АБВ.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ха, тоя ветропоказател, като не го огря с БСП (засега), днес се е събудил центрист! Боже, боже!

25.05.2016 20:00:28

Анонимен

Да, но никой не подкрепя наглеците.

25.05.2016 16:55:17

Анонимен

Не е вярно, че си бил 2 години резервен президент. Това ти си си го измислил.

25.05.2016 16:38:34

Некои съображения за Гоце

Наглец неземен! Хареса му на агент Гоце 10 години лежачка! Защо не си отчете ползата от предишното президентстване? Една голяма, кръгла НУЛА! Гоце е паразит и търтей! Абсолютен лежач! Забърка кашата с големия ЧЛЕН, от който разбира се не стана нищо. нещастник и боклук! Оххх , милото Гоце ! Как (само) е загоряло ! Пак му се е приискало да е Президенче. Пак иска да стреля по архарчета и да шиба млади певачки. Пак иска да продава (на едо и дребно) България. Споко , бе Гоце - нали знаеш . че шансовете са ти голеееми - клонят към нулата. А ученички с трипер? Няма кой да те избере. До тук беше кариерист предал левите идеи. дърт гъз ненаял се! Пак искаш личен фризьор, козметик, масажистка. Ловни подвизи. . . А за 10 години лентяйство не можа ли да научиш поне един английски език некадърнико? То вярно в чужбина ходи само до Таджикистан, затова не ти и трябваше език. Негодяй! Скоро Военният съд ще издаде първата смъртна присъда за национално предателство на доносник "гоце", Първанов, Измекярино, ходи си в Сирищник да си сереш на двора бе, изрод!!! Боже, опази ни! 'Щото Конституцията, измислена от съратниците на същият този, не ще ни опази! Гоце тръгнал президент пак да става. . . Тоя, под чието ръководство бившия шеф на разузнаването Кирчо Киров ограби ПЕТ МИЛИОНА от оперативните пари на НРС-то и бе осъден на 10 години затвор! Кога съдът ще награби и Първанов за всичките му далавери и престъпления спрямо България и народът ни?

25.05.2016 16:24:36

Анонимен

Михаил Миков беше отстранен от председателския пост в БСП със светкавична операция, която, изглежда, има много по-дългосрочни цели – спешна подготовка за малка коалиция с АБВ и на голяма с ГЕРБ.

25.05.2016 15:45:53

Анонимен

Абе КРОС, оляхте се да пишете за милионерите от отбора на АБВ-БСП - Първанов, Нинова, Петков, Янков, Стойнев, Гергов, Добрев и прочее измекяри. Я си гледайте работата, няма да ви чета повече...

25.05.2016 15:40:16

Социалист

Господин Първанов, конституцията не забранява, но ти ако имаш още капчица морал, не би помислил дори за подобно нещо, ренегат такъв...

25.05.2016 15:38:39

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.