• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Първанов: Политиците превърнаха КСНС в хан

Първанов: Политиците превърнаха КСНС в хан

/КРОСС/ "Има тежко напрежение между институциите. Вижте какво стана със Закона за отбраната, президентът го върна, депутатите го прегласуваха. Това говори за война на всички фронтове". Това коментира пред Би Ти Ви Георги Първанов. Според него, институциите действат като че ли напук една на друга и това не е добре за България.

"Форматът на Консултативния съвет при президента е да бъде работещ орган, по мое време преди провеждането материалите се раздаваха предварително, имахме категоричното уверение, че ще присъстват и премиер, и председател на Народното събрание. Сега вижте какво става - един влиза, един излиза, като в хан. Хората чакат някакви позитивни сигнали, а такива няма", каза президентът на България.

Първанов твърди, че е имал добри отношения с всички премиери, с които е работил, макар че е имал и разногласия с тях. "Президентът не може да води дебат на всички фронтове, разменените реплики между Радев и Борисов нагнетяват напрежението. Третият кабинет на лидера на ГЕРБ стартира със стремеж за повече диалогизъм, но в последните седмици това се променя и виждаме как отново започва една война на всички фронтове. А и с партньори като Валери Симеонов управляващата коалиция ще има сериозни проблеми, правя разлика между неговото поведение и това на ВМРО", смята Първанов.

Според него, битката, която се води в момента между ГЕРБ и БСП е имитация, няма спорове по важни и ключови въпроси, соцпартията явно не е алтернатива на управлението. "Това има за цел само да ремотивира електората", смята президентът.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.