• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Петков: Изключително тревожно е да се приема от българската страна 10-годишна пътна карта зад гърба на обществото

Петков: Изключително тревожно е да се приема от българската страна 10-годишна пътна карта зад гърба на обществото

/КРОСС/ Председателят на ПП АБВ Румен Петков изрази тревога пред медиите по повод приетата от българската страна 10-годишна пътна карта за сътрудничество в областта на отбраната зад гърба на обществото и на Народното събрание.

„Ние сме много обезпокоени от факта, че научаваме от заместник-държавния секретар на САЩ, а не от българските институции, за поети отговорности и ангажименти от българска страна, свързани с нашата национална сигурност. Договорихме 10-годишна пътна карта за сътрудничество в отбраната, която ще помогне за модернизация на отбранителните способности на България. Това става зад гърба на българските институции и граждани."

Петков посочи, че липсва яснота за това какви ангажименти е поела нашата държава чрез правителството, колко ще ни струват тези ангажименти, не знаем какво ще платим, не знаем какво ще придобием, нито какъв тип съоръжения предвижда тази 10- годишна пътна карта.

Той припомни позицията на ПП АБВ - че е недопустимо на територията на страната да се изграждат каквито и да се съоръжения, а пък когато се приема от българската страна 10-годишна пътна карта зад гърба на обществото и на Народното събрание, това е изключително тревожно.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ако Тиквата е поел ангажименти от името на страната, именно за това следва да му се търси сметка и да е повод за вот на недоверие. Останалите неща не са маловажни но не биха могли да ни направят активни съюзници на подпалвачи на войни и съответно мишени за отговор на провокации.

14.01.2020 18:37:46

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.