• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Ресторант в Ню Йорк пуска специален бургер за рождения ден на Путин

Ресторант в Ню Йорк пуска специален бургер за рождения ден на Путин

/КРОСС/ Нюйоркският ресторант "Лусис кантина роял" създаде специален "пететажен" бургер по случай рождения ден на руския президент Владимир Путин, предава Actualno.com.

Днес, 7 октомври, руският държавен глава става на 65 години. Както се е убедил кореспондент на ТАСС, сандвичът включва няколко пържоли от висококачествено говеждо месо, кашкавал, пикантна майонеза, салата, лют тайландски сос "Шричача", както и смес от кориандър и лук, като всичко това е "приклещено" между двете половинки на апетитна пшенична питка.

Бургерът, който е кръстен на руския държавен глава и се предлага само веднъж годишно - на рождения му ден (7 октомври), е около 6 пъти по-голям в сравнение с останалите сандвичи в заведението и върви с допълнителна порция пържени картофки. Нещо повече - по рецепта той трябва да тежи точно 1952 грама - числото, отговарящо на годината на раждане на Путин.

Самият ресторант дори има правило, според което посетителят получава безплатно сандвича, ако успее да го изяде целия в рамките на 30 минути. В противен случай той ще трябва да заплати пълната стойност на поръчката си, която възлиза на близо 30 долара.

Един от ръководителите на ресторанта Тед Брайън заявява пред ТАСС, че Путин е единственият държавен лидер, чийто рожден ден се отбелязва в заведението със специално ястие. Брайън аргументира решението с това, че единствено Путин има толкова значимо влияние.

"Затова и бургерът трябва да е голям", добавя той. "Ние вярваме, че Владимир Владимирович е виден политик и историческа личност, така че решихме да му посвещаваме поне един ден в годината", коментира и главната барманка на "Лусис кантина роял", която изтъква, че тази традиция се поддържа вече трета година и се радва на голям интерес.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.