• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Путин подписа указ за помилването на Савченко

Путин подписа указ за помилването на Савченко

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин подписа указ за помилването на украинската военнослужеща Надежда Савченко. Това съобщи пред журналисти прессекретарят на руския държавен глава Дмитрий Песков, предаде ТАСС.

Самолетът с осъдените в Украйна руски граждани Евгений Ерофеев и Александър Александров се приземи на летище „Внуково“ в Москва, заяви той. „Едновременно с това президентът Путин подписа указ за помилването на Савченко, и с украинския самолет, който дойде за нея в Ростов, тя вече е пристигнала в Киев“, добави Песков.

Роднините на загиналите журналисти от ВГТРК поради хуманни съображения са помолили Путин да помилва Савченко, съобщиха от пресслужбата в Кремъл. Руският президент е благодарил за позицията им и изразил надежда, че тя е продиктувана от хуманност.

„Сега няма да се връщам към тази трагедия, в резултат на която вие загубихте близките си. Искам само да ви благодаря за позицията ви и да изразя надежда, че това решение, продиктувано преди всичко от хуманни съображения, ще доведе до намаляване на конфронтацията в известната зона на конфликта и ще помогне да бъдат избегнати подобни ужасни и ненужни загуби“, каза Путин.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Руснаците пуснаха таралеж в гащите на Украйна с тази откачалка.

26.05.2016 18:24:30

до наМао

В коя част на Украйна бе, тъпанар?!? В източната, населена предимно с руснаци. И в Крим уж нямаше руски граждани, ама се оказаха чисти руснаци. В България има турци, ама са български граждани. В Германия има трето поколение турци, но са германски граждани!!! Калъф некомпетентен!

25.05.2016 23:44:02

Мао

Някакъв анонимник също се е възбудил , пич опни си една злобарка и се успокой , Савченко е заловена на територията на Украйна , там по официални данни на Кремъл няма руски граждани , апропо клипът със залавянето и е часове преди смъртта на журналистите - това бе обвинението към нея . Така че , ако това момиче бе убило толкова много руски граждани , бъди сигурен , че Кремъл нямаше да и цепи басма .

25.05.2016 23:15:43

до Мао

Да ти го намаа коч! Ти като "четеш" знаеш ли колко невинни руски граждани е избила тая престъпница?!?

25.05.2016 19:15:02

Мао

Анонимния , ти въобще четеш ли текстовете или като видиш Путин и си на амбразурата , договорени са взаимни " хуманни жестове " Украйна освобождава двама , а Русия един , толкова с хуманизма .

25.05.2016 16:46:02

Анонимен

Това вече е новина! Но да видим след хуманния жест от страна на Русия как ще отговори другата страна Украйна. Не е трудно да се досети човек.

25.05.2016 15:35:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.