• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Путин с кадрови промени в ръководствата на редица силови структури

Путин с кадрови промени в ръководствата на редица силови структури

/КРОСС/Президентът на Русия Владимир Путин извърши кадрови промени в някои федерални органи, предаде ТАСС, като цитира съобщение на официалния президентски портал за правна информация.

Сред освободените от длъжност са първият зам.-председател на Следствения комитет на Руската федерация Василий Пискарев и зам.-председателят на СК Юрий Нирков.

В президентския указ, подписан от Путин в събота, не се посочват причините за уволнението на осем високопоставени служители на правоналагащите органи и назначаването на 12 други, но, както отбелязва в. "Файненшъл таймс", това става по-малко от месец след създаването на Национална гвардия под прякото командване на президента и се възприема като стъпка за укрепване на дисциплината в силовите структури, които са опора на властта на Путин.

С указа също така се назначава Игор Краснов, известен следовател, отговарящ за разследването на убийството на опозиционния политик Борис Немцов, за зам.-председател на СК.

Сред уволнените са също Дмитрий Неклюдов, зам.-министър на вътрешните работи за Република Крим, отговарящите за транспорта в два федерални окръга и шефовете на две управления на Федералната служба за изпълнение на наказанията - в Москва и Свердловска област.

Промените се тълкуват и като подготовка за парламентарните избори през септември и президентските през 2018 г. Британският вестник припомня, че в събота с указ бе назначен бившият финансов министър Алексей Кудрин за зам.-шеф на президентския Икономически съвет.

Макар и очаквано, назначението бе потвърждение, че Кудрин - един от най-дългогодишните довереници на Путин, засилва влиянието си.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.