• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

2000 майки са се възползвали от възможността за ранно връщане на работа срещу половин обезщетение

2000 майки са се възползвали от възможността за ранно връщане на работа срещу половин обезщетение

/КРОСС/ Над 2000 майки са се възползвали от възможността да се върнат по-рано на работа и да получават половината от обезщетението за бременност и раждане. Това стана ясно от думите на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков по време на пресконференция във Велико Търново във връзка с промените в Кодекса за социално осигуряване, влезли в сила от 1 юни 2017 г., предава „Фокус".

"Има интерес към тази възможност. Последните данни, които имах, са, че над 2000 майки са се възползвали от тази възможност и са се върнали на работа, но получават половината от определеното обезщетение за бременност и раждане", отбеляза той.

"Имаме намерение и с подготвения закон за Държавно обществено осигуряване и промените, които съпътстващо ще бъда предложени в Кодекса за социално осигуряване, да продължим да развиваме тази политика на стимулираме на връщане на работа и да избегнем деквалификацията, която се получава вследствие използването на всички видове регламентирани отпуски за бременност, раждане и отглеждане на дете", коментира още министърът.

Ще предложим изравняване на режимите на биологичните родители и на осиновителите по отношение на отпуските и получаването на обезщетения. Този въпрос е болезнен, така че работим и ще предложим на Народното събрание текстове, с които считаме, че ще бъдат избегнати тези неравнопоставености, които в момента има в законодателството, заяви Бисер Петков.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.