• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Арестуваха пияна учителка зад волана на път за работа (обновена)

Арестуваха пияна учителка зад волана на път за работа (обновена)

/КРОСС/ 44-годишна учителка е била задържана в Хисаря. Педагожката била зад волана и отивала на работа вчера, когато я спрели за проверка. Дрегерът отчел 1.85 промила алкохол в кръвта. 44-годишната Тонка Д. е учител в основно училище "Климент Охридски" кв. Веригово в курортния град.

Жената е арестувана за 24 часа. Образувано е досъдебнно производство. Със случая се занимава Районна прокуратура Пловдив.

Проверката е станала по врене на специализирана полицейска акция за наркотици в районите на училищата.

Директорът на ОУ "Свети Климент Охридски" я отстранил от работа заради неспособност да изпълни служебните си задължения. Заповедта обаче е била само за същия ден.

Днес учителката е на работа и й е връчена покана да даде писмени обяснения. Тя е възпитателка в занималнята, като има и лекторски часове по физическо възпитание.

"Вероятно ще загуби работата си. Провинението й е и нарушаване на трудовата дисциплина и уронване престижа на училището и професията, освен че застрашава безопасното движение по пътищата", коментира началникът на Регионалното управление Иванка Киркова пред пловдивския вестник "Марица".

Тя припомни, че полицията и образователната система имат общи ангажименти и дори на 7 февруари тази година са набелязани общи мерки за територията около учебните заведения."Непрофесионално поведение. Има наказателно производство. Ако преподавателката бъде осъдена, няма да може да остане учител", коментира министърът на образованието Красимир Вълчев, който участва в национална среща на общинските експерти по образование.

Преподавателката до момента няма други провинения. Тя е разведена, има 14-годишен син.

 

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.