• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Фабрика за тютюн подписа договор за износ в Йордания преди срещата на Радев с Абдула II

Фабрика за тютюн подписа договор за износ в Йордания преди срещата на Радев с Абдула II

/КРОСС/ Президентът Румен Радев ще обсъди днес с краля на Йордания партньорството в сферата на сигурността и отбраната. След среща с представители на бизнеса в Аман бе подписан меморандум за сътрудничество между „София Тех парк" и международния център за научни изследвания СЕЗАМ. Фабриката за тютюн „Първомай БТ" подписа договор за износ с Йордания.

Президентът подчерта, че за страната ни е много важно развитието на търговските и икономическите връзки с Хашемитското кралство. България разполага с предимства да бъде производствена база за йордански компании, както и врата за йордански продукти към ЕС, каза президентът. Той увери, че сме готови да подкрепим нови бизнес инвестиции, както и разширяването на присъствието на йорданския бизнес в България.

„Ако можем да стигнем до практически решения и с бизнеса, така че да имаме още по-добри контакти, да основаваме съвместни компании, заедно да се явяваме на пазарите - ние в Близкия изток, Йордания съответно в Европейския съюз", каза Радев преди откриването на форума.

Радев добави, че имаме много изгоден данъчен и инвестиционен режим, което ни прави привлекателна и конкуретна дестинация за инвестиции в Европа. Увери, че сме готови да подкрепим нови бизнес-инвестиции, както и разширяване на присъствието на йорданския бизнес в България.

По-късно президентът ще разговаря с краля на Йордания. Очаква се Радев и Абдула Втори да обсъдят партньорството между България и Йордания в сферата на отбраната и сигурността, ситуацията в Близкия изток и миграционната криза.

Това не е първата среща на Радев и Абдула Втори. През 2001 г. кралят посещава авиобаза „Граф Игнатиево", докато Радев е началник-щаб на авиобазата.

Очаква се на днешната среща президентът и кралят да обсъдят сътрудничеството на двете държави в областта на образованието.

Държавният глава ще посети и Центъра за подготовка на специалните сили „Крал Абдула Втори".

"Трябва да инвестираме в наука и в лаборатории за научни изследвания", каза президентът Румен Радев в събота след визита в международния изследователски център СЕЗАМ в Йордания.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.