• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Русия вече има плътно радиолокационно поле

Русия вече има плътно радиолокационно поле

/КРОСС/ Създаването на плътно радиолокационно поле по границите на Русия е завършено, съобщи началникът на Генщаба на руските въоръжени сили Валерий Герасимов, цитиран от "Взгляд". По думите му това гарантира засичането на балистични ракети от всички посоки, предава Russia Beyond.

"Приключи създаването на плътно радиолокационно поле по границите на Руската федерация. В резултат е обезпечено гарантираното засичане на балистични ракети от всички ракетоопасни направления и по всякакви видове траектория на полета", каза Герасимов.

Той съобщи още, че продължава превъоръжаването на зенитните ракетни полкове със съвременни зенитни ракетни системи С-400, които са с по-високи възможности за прехващане на въздушни цели.

"В момента на бойно дежурство за противовъздушна отбрана вече има над 20 полка, оборудвани с тези комплекси", отбеляза генералът.

В същото време той заяви, че броят на военнослужещите на договор във Въоръжените сили на Русия в края на годината възлиза на 384 000 души, а делът на съвременното въоръжение в армията в рамките на реализирането на държавните отбранителни поръчки е 61,5%. Към края на 2020 г. този показател ще бъде повишен до 70%.

Герасимов посочи още, че фрегатата "Адмирал Горшков" и големият десантен кораб "Иван Грен" са приети на въоръжение в състава на руския ВМФ през 2018 г., а до края на годината в него се очаква да постъпят още 13 кораба и катера.

Освен това през отиващата си година руското военно министерство успешно е провело изпитания на тежки междуконтинентални балистични ракети "Сармат". В страната е започнало и серийно производство на ракетни комплекси "Авангард" с ракети, снабдени с термоядрени бойни глави.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Българин

Братушки , що не им спретните един СМЕРЧ , че да ги отнесе на някоя планета, която на ушким са кацнали като например на ЛУНАТА.

07.12.2018 12:06:48

Анонимен

Спешно се търсят памперси за краварите. Не щат да тръгнат към ЧЕРНО МОРЕ без тях. Условието е да издържат 24 часа, защото нямат време да ги сменят през 5 минути.

07.12.2018 12:02:27

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.