• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Разбиха международна престъпна група за обир на банкови сейфове в Македония

Разбиха международна престъпна група за обир на банкови сейфове в Македония

/КРОСС/ Главната прокуратура на Македония издаде заповед за процедура по разследване срещу седем лица, за които има основателно съмнение, че са извършили престъпления - тежка кражба и организирана престъпност.

Според обвинението те са международна престъпна група от четирима украински граждани и по един гражданин на Молдова, Казахстан и САЩ. Заподозрените са извършили 19 тежки обири на граждански сейфове в клоновете на „Шпаркасе Банк" и „Централна кооперативна банка" в Скопие. По този начин те са придобили незаконно 105 638 858 денара в брой, бижута и други ценни предмети, съобщава Локално.мк,цитиран от БГНЕС.

В периода от юли до ноември 2017 г. заподозрените са наемали граждански сейфове в различни банки на различни места в Скопие, за да преценят обстоятелствата и системата за сигурност в банките. Използвали са фалшиви самоличности и в определен период всекидневно са посещавали клоновете, в които са имали сейфове. Използвайки отсъствието на служител те са заснемали ключалката на сейфовете със специално оборудване и след това са изработвали ключове за тяхното отваряне. Иззетите ценни вещи от сейфовете са били изнасяни от Република Македония поотделно от всеки член на групата, на различни гранични пунктове и в различни периоди от време.

След получаване на жалба, че липсват пари и бижута от сейфовете, Министерството на вътрешните работи, в сътрудничество с Европол и Интерпол е предприело оперативни мерки за справяне със случая и е установило самоличността на извършителите. Престъпната група е извършвала такива обири и в други страни. До този момент един от заподозрените е бил лишаван от свобода в Латвия и двама в Таджикистан.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.