• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Деница Николова ще участва в 14-тото заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Региони в растеж“

Деница Николова ще участва в 14-тото заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Региони в растеж“

/КРОСС/ Утре, 18.06.2019 г., ще се проведе 14-тото заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Региони в растеж" 2014-2020 г. То ще бъде водено от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на УО на ОПРР Деница Николова.

Основен акцент в дневния ред на заседанието ще бъде междинният преглед на изпълнението на програмата към края на 2018 г. Ще бъде представена и актуална информация за напредъка по ОПРР през 2019 г. Ще се обсъдят и приемат критериите за подбор на проекти по предстоящо кандидатстване на 28-те малки общини за изпълнение на мерки за енергийна ефективност. Планира се процедурата да бъде обявена през месец ноември 2019 г.

Новите моменти и напредъкът в подготовката на Оперативна програма за развитие на регионите през 2021-2027 г. също ще бъдат представени по време на заседанието. През новия програмен период за първи път ще бъдат подкрепяни интегрирани териториални инвестиции между няколко оперативни програми. Основен елемент ще бъде проектите да се изпълняват в партньорства, с цел постигане на ефекти на по-голяма територия и обхващащи по-голямо население. Предвижда се разширяване на функциите на регионалните съвети за развитие, както и промяна на тяхната структура, която да дава възможност изборът на инвестиции със средства от програмите да се осъществява на регионално ниво съобразено със спецификите на територията и възможностите за развитие.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.