• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

ГЕРБ заедно със златния пръст на Реформаторския Блок отхвърлиха провеждането на референдум за RDF отпадъци

ГЕРБ заедно със златния пръст на Реформаторския Блок отхвърлиха провеждането на референдум за RDF отпадъци

/КРОСС/ Симеон Славчев: току що мнозинството от Герб заедно със златния пръст на част от Реформаторския блок отхвърлиха предложението на ПГ 5 за провеждане на местен референдум в София по един важен въпрос, какъвто е изграждането на инсталация за горене на RDF отпадъци.
Ние няма да спрем дотук и ще внесем жалба в съда за решението на Столичния общински съвет (СОС). Обмисляме вариант за събиране на подписи за провеждане на местен референдум 

Иван Велков: залагането на ниски цели се превръща в традиция и води до ниски резултати. Съвременните европейски градове се състезават по всякакви начини с най-добрите, най-иновативните, най-верните решения за привличане на инвестиции, на креативност и на мотивация. 
Този опит от наша страна да предизвикаме референдум беше по-скоро желание за по-съществен дебат и търсене на алтернативи. 

Венци Мицов: ако Герб си мисли, че е дясна политика да се неглижира мнението на хората и да се налагат силово разни решения, то имам лоша новина за тях. Те заявиха, че народа не е подготвен да гласува на референдум и може би народа ще им го припомни след няколко месеца. 

Светльо Витков: всеки носи политическа отговорност за решенията, които взима. Днешното решение ще остане в историята на София. От тук нататък вече знаете, че тези пари ще бъдат изтеглени и софиянци ще ги връщаме. Кой носи отговорност за това решение?

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.