• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Счупени релси са довели до дерайлирането на влака София-Варна

Счупени релси са довели до дерайлирането на влака София-Варна

/КРОСС/ Счупени релси са причината за днешния инцидент, при който локомотивът на ранния сутрешен влак София - Варна излезе от релсите между гарите Реброво и Своге. Това съобщи министърът на транспорта Росен Желязков. По думите му проверки по линията се правят ежедневно както от служителите на Национална компания "Железопътна инфраструктура", така и от кантонерите, но счупването е нетипично.

"Нетипично е счупването на релсите, ще бъде направена химическа експертиза, която да отговори на въпроса защо се е стигнало до инцидента. На този етап не изключвам никакви версии", обясни министърът. "Важното е, че проблемът е от релсовия път, а не от локомотива", уточни той.Движението на влаковете между София и Своге беше спряно в 7.47 часа тази сутрин, след като първата талига на локомотива на бързия влак от София за Варна излезе от релсите. Във влака пътуваха около 100 пътници, те не са пострадали. Движението на влаковете вече е възстановено.През следващата седмица Съветът на директорите на БДЖ трябва да обяви дългосрочните и средносрочни действия, които ще бъдат предприети в полза на дружеството и за подобряване състоянието на тяговия състав, каза още Росен Желязков:

"Ще се търсят варианти за наемане на локомотиви, за оптимизиране на взаимодействието между пътнически и товарни превози, за по-гъвкави форми на лизинг. Поставил съм задача на Съвета на директорите да мисли всякакви икономически изгодни варианти в полза на дружеството, а от друга страна ще повишат доверието и качеството на услугата".

В рамките на шест месеца ще бъде направен и SWOT анализ и каква управленска структура е необходима на БДЖ.

Снимка БНТ

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.