• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Фандъкова е преувеличила с 5 месеца срока за ремонта на "Графа"

Фандъкова е преувеличила с 5 месеца срока за ремонта на "Графа"

/КРОСС/ Краят на ремонта на "Граф Игнатиев" не се вижда, а всички предупреждения за драстични глоби при всеки ден забавяне се оказаха празни приказки. По договор работата трябва да приключи до март 2019 г., поради което за забавяне не може да се говори. Това обаче общината призна едва вчера, след като "Спаси София" отбеляза шест месеца от започването на злополучния ремонт с остро питане къде са глобите, които би трябвало да са наложени на изпълнителя за забавянето, пише вестинк СЕГА.

Организацията публикува видео с участието на кмета Йорданка Фандъкова от началото на ремонта. "Разделихме проекта на два етапа. Първият етап е цялостна реконструкция на улица "Граф Игнатиев" заедно с участък от ул. "Солунска", а вторият етап е ул. "Шишман" и ул. "6-ти септември". Вторият етап остава за следващата година. Първият очаквам да бъде изпълнен най-късно до средата на месец октомври", казва на записа Фандъкова. В редовните си изявления колко строго държи на качеството тя обича да цитира неустойките, които изпълнителят дължи за просрочие - по 240 000 лв. на ден. Сега обаче се оказва, че те няма как да бъдат наложени, въпреки че и в началото на ноември "първият етап" е далеч от приключване. Гледките по "Графа" по нищо не подсказват, че може да се изпълни и обещанието на общината поне трамваите да бъдат пуснати от средата на ноември.

На този фон потърпевшите от ремонта фирми се оплакаха, че бизнесът в района е на 80% фалирал, а малцината оцелели едва успяват да покриват наемите си. Хората настояха през медиите някой да им даде ясни разчети докога ще продължи работата по улицата, а част от тях настояват и за компенсации, напр. чрез безплатно тротоарно право за даден период. ГЕРБ набързо организира среща със засегнатите тази вечер, за да търси решение на проблемите им - половин година след старта на ремонта.

БЕЗ СРАМ

За закъснялата си реакция ГЕРБ хвърли вината на партиен враг - кмета на района Мария Ачкова, издигната от РБ. Ачкова открито зае страната на гражданите, когато се видяха първите безчинства по "Графа", и заяви, че е предавала всички сигнали за неуредици на голямата община. Сега обаче ГЕРБ смята, че именно тя е виновна, че не е уведомила гражданите как протича ремонтът, въпреки че нейните функционери не пропускат показни проверки на обекта. "Би трябвало всичко това, което се обсъжда на ежеседмичните оперативки на кмета Фандъкова, да бъде свеждано до знанието на гражданите. По никакъв начин не искам да оневинявам това, че ние сме направили известни пропуски, но искам ясно да кажа кой какви отговорности носи и да ги носи", заяви Малина Едрева.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.