• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Над 1300 деца се включиха в ежегодния конкурс на Renault България за детска рисунка

Над 1300 деца се включиха в ежегодния конкурс на Renault България за детска рисунка

/КРОСС/ Над 194 училища от 97 населени места регистрираха отбори за участие в осмото издание на конкурса за детска рисунка „Пътят и аз" по глобалната програма на Renault „Безопасност и мобилност за всички". Над 1300 деца участваха с 555 рисунки. Участниците от I и II клас рисуваха интерпретацията си за мирното съжителство на електромобилите и обитателите на джунглата, а по-големите ученици от III до V клас влязоха в ролята на дизайнери, създавайки дизайн за десен на предпазен колан за спортен автомобил.

Темата за предпазния колан е вдъхновена от социално-отговорната инициатива VIVE на Renault България. VIVE е моден аксесоар за предпазния колан, целящ поставянето му от повече шофьори. Детският дизайн, победител в тази категория, ще бъде произведен и ще се разпространява в лимитирана серия.

Партньори на Renault България бяха Министерството на образованието и науката, Зоологическата градина в София и екипът на филма "Лили Рибката".

Директорът на столичния зоопарк Добромир Бориславов изрази възхищението си от това, че децата не само познават животинските видове, населяващи джунглата, но изобразяват присъствието на електромобилите в тази среда не като заплаха, а в помощ за животните.

Според Галя Георгиева, член на журито от МОН, подобни инициативи са изключително полезни, тъй като децата възприемат важни знания по ключови житейски проблеми, участвайки в творчески процес в екип.

Програмата в България е част от глобалната инициатива на Renault, която от старта си през 2000 г. е обхванала над 14 млн. ученици в повече от 35 страни по света. По този начин Renault прави своя принос за намаляване броя на пътните инциденти и за повишаване информираността на учениците за влиянието на човешката дейност върху природата.

Победителите получиха наградите си от Любка Алипиева, главен експерт в МОН, Мартина Христова, маркетинг директор в Renault България и Росица Любенова, административен директор на Зоологическа градина - София. Официалните представители зарадваха децата с високотехнологични и творчески награди - конзола за електронни игри, робот с изкуствен интелект, дрон, VR очила, смарт часовник, 3D молив. Трима от учителите, изпратили рисунки на свои възпитаници, спечелиха графични таблети.

В началото на годината изложба с рисунки от предишното издание на конкурса гостува на 20 училища. Пътуващата експозиция вдъхнови над 2000 деца из цялата страна.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.