• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Третяковската галерия приюти мащабна ретроспектива на Иля Репин

Третяковската галерия приюти мащабна ретроспектива на Иля Репин

/КРОСС/ Третяковската галерия открива най-очакваната изложба на годината - огромна ретроспектива на Иля Репин (1844-1930). Това е най-големият проект от гледна точка на подготвителната изследователска работа, мащаба на между-музейното сътрудничество и обхвата на представения материал.

Експозицията, разположена на три етажа на най-големите изложбени зали на Нова Третяковска галерия, демонстрира творбите на майстора, създадени от 1870-те до края на 20-те години, и обхваща повече от 50 години творчество на Репин. В допълнение към най-популярните картини, познати на всичкиоще от детството и училищните учебници ("Бурлаки на Волга", "Запорожци", "Тържественото заседание на Държавния съвет на 7 май 1901 г." и др.) са експонирани редица други творби на майстора.

Поради специалните условия за съхранение на произведенията на хартия - ограничаване на светлината и максимално допустимата експозиция - залите на графиката ще бъдат достъпни за посещение до средата на юни. Ретроспективата на Иля Репин в Третяковската галерия инициира серия от изложби, посветени на 175-годишнината от рождението на художника, която ще се проведе през 2019-2020 г. в Държавния руски музей в Санкт Петербург, в Пти пале в Париж и в художествения музей Атенеум в Хелзинки.

Този международен проект има за цел не само да подчертае значението на творчеството на Репин за националната култура, но и да подчертае значението на наследството на майстора за европейското изкуство като цяло.
Куратори на изложби са Татяна Виталевна Юденкова, доктор по история на изкуството, ръководител на отдел живопис от втората половина на XIX - началото на XX век и Нина Кириловна Маркова, куратор на музейни предмети от първа категория на графичния отдел на XVII - началото на ХХ век.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.