• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

В борба с корупцията в ДАИ: Късат те на кормуване – обжалваш!?

В борба с корупцията в ДАИ: Късат те на кормуване – обжалваш!?

/КРОСС/ Вече ще можем да обжалваме, ако ни скъсат на изпит за шофьорска книжка. Това е една от промените, които предвижда Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация", като мярка за намаляване на корупцията в сектора.

За целта ще бъде създадена специална комисия, която ще разглежда жалбите на кандидат-шофьорите. Ако се докаже, че изпитващият е отнел неправилно точки на водача, то комисията вече ще може да отмени решението му, обяснява пред "Труд" директорът на агенцията Дамян Войновски.

"В момента също се разглеждат жалби на кандидат-шофьори, но няма законно основание решението на изпитващия да бъде отменено. Имаме право само да го накажем", уточнява той.

За целта ще се въведе забрана изпитващият да прекратява изпита по средата, ако установи нарушения от страна на кандидата, както е сега. Целта е комисията да може да изгледа целия запис, за да се прецени дали проверяващият е отсъдил правилно.

Променя се и методиката на оценка, защото в момента е много широк диапазонът на точките, които водачът може да получи, ако допусне дадено нарушение – от 1 до 10 точки.

"Така на практика решението е много субективно", казва Войновски. По думите му с измененията ще се знае при какво нарушение точно колко точки се дават.

GPS система ще определя маршрута, който трябва да измине кандидат-шофьорът. Това не означава, че, ако школата е в квартал "Младост" например, изпитът ще се провежда в "Люлин", коментира шефът на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация".

"Отново ще се тръгва от школата, но маршрутите ще бъдат предварително определени и те ще са в района", пояснява той.

Целта е да не може, ако някой инструктор реши да помогне на някого да го пусне по лесен маршрут, а ако иска да го "скъса" да го прати в капан. Промените се очаква да влязат в сила от началото на 2019 г.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.