• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Аз съм недоверчив и уикенда се качвам на колата, и си обикалям по строежите

Аз съм недоверчив и уикенда се качвам на колата, и си обикалям по строежите

/КРОСС/ "Аз съм недоверчив и в събота и неделя се качвам на колата, и си обикалям по строежите", каза премиерът Бойко Борисов на новия посланик на САЩ Херо Мустафа, която вози в своя автомобил, по време на инспекция на изграждането на интерконектора с Гърция.

Той отбеляза, че вчерашната му проверка е показала, че на строежа на автомагистрала "Хемус" между Белокопитово и Буховци вчера следобед е имало над 100 работници и машини.

По време на инспекцията по изграждането на междусистемната газова връзка Гърция - България днес Борисов пусна още няколко запомнящи се изказвания. "Ако не правим магистрали и газопроводи, няма да идете да търсите там", обърна се той към археолозите, които показаха какво са намерили до момента на 25-те обекта за проучване по трасето на бъдещия газопровод.

"Всичко, което е образование, наука, археология, увеличаваме (парите - бел. авт.), защото няма реставратори. Ето, един реставратор има и само него ми показвате", каза още премиерът. "Нека в университетите да започне по-голям прием на археолози. Ще обучим реставратори, само пиари и пиарки произвеждаме. Нека обучим археолози, реставратори – това е привлекателно и интересно за младите хора", каза още Бойко Борисов.

Той посъветва присъстващия на мястото реставратор да си направи една школа, която Министерството на образованието да финансира и в нея да се обучават реставратори и археолози. "И действайте. От мен финансирането. Ще осигурим, 50, 60, 100 щата - ще ви ги дам", щедро обеща премиерът.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ТОЙ ще даде ...

11.11.2019 22:25:07

Анонимен

Е няма такъв тиквеник като нашинкия .

11.11.2019 16:43:56

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.