• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Най-мръсните предмети в ресторантите

Най-мръсните предмети в ресторантите

/КРОСС/ Вечеря в ресторант – уютна обстановка, тиха музика за фон, вкусна храна… Но в този списък с примамливи неща в заведението рядко фигурира абсолютната чистота, въпреки спазването на строги правила – някои предмети могат да бъдат източник на стомашно-чревни заболявания.

Мащабно изследване на учени от университета в Аризона изяснява кои вещи в ресторантите се използват постоянно, а са с доста съмнителна чистота.

Сетът прибори за сол, пипер, оцет и олио

Той присъства на всяка маса, защото повечето хора си подправят храната, но няма никаква гаранция, че ще откриете чисти. Опасни бактерии били открити върху всяка солница и пиперник в ресторантите в Охайо, Аризона и Ню Йорк. Говорим за наистина солидно количество – до 11 хиляди единици върху всеки такъв предмет.

Менюто

То е първото, което вземат хората, когато седнат на масата в ресторанта, но невинаги го правят с чисти ръце. Според изследователите по страниците му могат да се намерят до 18 хиляди опасни микроби.

Генераторът за лед

Такива апарати има в много ресторанти, за да се охлаждат по-бързо напитките и да останат хладни по-дълго. Но рядко някой от персонала се захваща да измие генератора за лед – върху 60% от тях са открити микроби.

Ръкавиците на персонала

Когато посетителите видят, че персоналът в ресторанта работи с ръкавици, се чувстват спокойни, че са на чисто и изискано място и храната няма как да се замърси. Но това чувство е измамно, защото на практика готвачите мият и режат зеленчуци, чистят риба и приготвят пържолите с тези точно ръкавици, а анализаторите са установили, че хората в кухнята на заведенията мият ръцете си по-старателно, ако не носят ръкавици.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.