• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Трима тайни свидетели осветили бандата на Черния Роди

Трима тайни свидетели осветили бандата на Черния Роди

/КРОСС/ Трима свидетели с тайна самоличност са проговорили за делата на варненската банда, за чийто тартор МВР и прокуратурата сочат Радослав Калчев - Черния Роди. Той е обявен за издирване с още трима от аверите си, които са се покрили при хайките миналата седмица.
Един от свидетелите разказал в детайли каква е йерархията в групата - кой се занимава с побои, отвличания и гаври с шанаджии и кой - с поръчки за палежи и убийства. Повечето разпространявали кокаин, амфетамин, екстази, хероин и марихуана във Варна и Златни пясъци. Лейтенант на Черния Роди ги криел в горичка до Варна. После ги давал на Жорко и Бузито да ги разпределят на дилърите. Черния Роди обаче не пипал наркотици, твърдят свидетелите.
Прокуратурата разполага със сериозни доказателства, че членове на бандата са участвали в убийствата на бизнесмена Борислав Манджуков и сем. Дамянови. Един от стрелците е разпознат от 2-ма свидетели. Прегледани са записи от 6 охранителни камери след покушенията на 8 януари т.г. в столичния кв. "Витоша". На единия имало силует на мъж с физически характеристики като на двама от заподозрените.
Основната версия е, че поръчител от София е платил 60 000 лв. само за убийството на строителния предприемач Дамянов. Стрелците обаче застреляли и жена му, защото ги видяла.
Конкретни обвинения за убийствата още не са повдигнати, тъй като разследващи работят по нови веществени доказателства. МВР има данни, че членове на бандата са свързани с палежите на колите на наркодилъра Косьо Копитото и брата на Розата от Варна. Тъй като някои от уличените са бивши затворници, а техни авери лежат в килии за други престъпления, по делото са разпитани и надзиратели. Привикана била и приятелка на Николай Тошев- Чирпанския, задържан по друго наркодело на спецпрокуратурата, съобщава "24 часа".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.