• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Впечатляващи колекции от Жан Пол Готие и "Валентино" в Париж

Впечатляващи колекции от Жан Пол Готие и "Валентино" в Париж

/КРОСС/Дизайнерът Жан Пол Готие показа новата си впечатляваща колекция в рамките на Седмицата на висшата мода в Париж, съобщи Франс прес.

Важно място в колекцията имат булчинските рокли. Представянето им бе посрещнато с много аплодисменти. Сред присъстващите на дефилето бяха Катрин Деньов, Карла Бруни-Саркози, Дита Фон Тийз, Кончита Вурст и Ариел Домбал, които бяха седнали върху бели столове в седалището на модната къща във френската столица.

Вниманието привлякоха смокинги, къси полички от тюл, корсети, елегантни сака. Редица рокли сякаш са създадени от две отделени части - едната е обемна, а другата - по-скоро плоска. В края на дефилето се появи Наоми Кембъл, облечена само по боди с украса от листа и цветя, което бе покрито с тънка прозрачна пластмаса.

Манекенката Ана Кливланд пък носеше тюркоазена рокля с украса от бродерии и перли, която като че ли целеше да бъде почетена Лиз Тейлър и нейните седем брака.

Сред песните, послужили като музикален фон за представянето на колекцията, бяха White Wedding на Били Айдъл и Quelqu'un m'a dit на Карла Бруни.

"Постарах се да има булчински рокли за всякакви вкусове", заяви Готие, който през септември м.г. престана да проектира прет-а-порте. „Проектирах булчински рокли за жени на различна възраст. В сектора на висшата мода има много булчински рокли, но досега не бяха обръщал специално внимание на тези облекла. Възможно е те да са много романтични - с бели тъкани, дантела, тюл, воали, или не чак толкова. Някои рокли като че ли са създадени по-скоро за развод - заради десените, напомнящи змийска кожа".

В дефилето участваха и манекенки "извън нормите" - с по-пълнички фигури и по-възрастни от обикновено. "Имаше манекенки, родени през 80-те, 90-те години на миналия век, първото десетилетия на 21-ви век", отбеляза дизайнерът. „Имаше съвсем млади манекенки и такива, които са свързани с началото на кариерата ми, като например Наоми Кембъл. Тя бе 17-годишна, когато участва в мое дефиле".

Сред по-"старите" манекенки бяха също Виолета Санчес и Кристин Бергстрьом.

В представянето на колекцията висша мода на "Валентино" за следващата пролет и лято сякаш участваха руски селянки и принцеси от епохата на Ренесанса. Рокли и блузи са украсени с бродерии и напомнят руския фолклор. Редица облекла са вдъхновени от картини от Шагал. За създаването на рокля с украса от стъклени мъниста са били нужни 3500 часа труд.

Силуетите са издължени. Преобладаващи са пастелните тонове, цветът слонова кост, тебеширеното бяло, зеленото, но също емблематичният за модната къща червен цвят. Дизайнерите Мария Грация Киури и Пиерпаоло Пичоли поясниха, че за създаването на колекцията се вдъхновили от "любовта". През 2008 г. те станаха творчески директори на модната къща, основана от 82-годишния Валентино Гаравани, когото италианците смятат за "последния император в света на модата".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.