• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Брекзит без сделка може да върне таксите за роуминг

Брекзит без сделка може да върне таксите за роуминг

/КРОСС/ Британските туристи може да трябва да се примирят с връщането на скъпите такси за роуминг при използването на мобилни услуги, когато отиват на почивка в случай на Брекзит без сделка. Това стана ясно от изказване на британския министър на цифровите технологии Джереми Райт, цитирано от "Ройтерс".

Таксите за роуминг отпаднаха изцяло в ЕС през 2017 г., спестявайки на туристите и бизнес пътниците милиони лири годишно под формата на допълнителни плащания за ползването на смартфони извън Великобритания.

"Ако кажем на мобилните оператори в тази страна: "Можете да не налагате такси за роуминг на вашите клиенти, които пътуват до ЕС", това не може да спре европейските оператори на мобилни мрежи да таксуват британските оператори", каза Райт миналата седмица. По думите му, ако британските оператори не таксуват клиентите в роуминг, това би значело да прехвърлят разхода върху всичките си клиенти.

Райт все пак заяви, че операторите, които предоставят услуги на 85% от британските клиенти, са казали, че няма да връщат таксите за роуминг за пътуване в ЕС.

Правителството ще приеме законодателство, за да запази лимитите за използване на мобилни данни в чужбина, които в момента са 45 паунда за всеки месечен отчетен период, допълни министърът. Операторите освен това ще трябва да информират клиентите, когато те достигнат 80 и 100 процента от лимита си за използване на данни и да предупредят потребителите за рисковете от непреднамерен роуминг, например на границата между Северна Ирландия и Република Ирландия.

Възможно е да има и промени за европейските посетители на Великобритания, се посочва в доклад на комисия на Европейския парламент от септември. Най-големите британски мрежи миналата година заявиха, че нямат планове да връщат роуминг таксите.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.