• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Защитете дланите си през зимата - 3 съвета за кремовете за ръце

Защитете дланите си през зимата - 3 съвета за кремовете за ръце

/КРОСС/ Най-уязвими на студа, снега и вятъра през зимата, са не толкова лицето и устните, колкото дланите. Дори и да носим ръкавици студът им влияе - ръцете не обичат температурни колебания. А именно това се случва при влизане в топли помещения и след това, излизайки навън. Затова се уверете, че имате добър крем. Ние от MAKEUP.BG подбрахме няколко съветa, с които да помогнем при грижата за тази чувствителна зона.

Най-студените месеци в годината са труден период за нашите ръце. Кожата им - също като устните - е изключително тънка и деликатна, поради което е много лесно да се наруши състоянието ѝ. В сравнение с устните обаче те имат изключително големи потни жлези, така че бързо се дехидратират. Зачервяване, сухота, лющене, напукване, загрубяване ... Това са само някои от последствията от неподходящата грижа. Липсата на хидратация също води до по-голяма видимост на бръчките и обезцветяването. За щастие, следвайки няколко прости правила, ще можете да подавате ръката си без срам и пареща болка.

Правило № 1: редовна употреба

Кремът за ръце трябва да стане вашият най-добър приятел. Това е задължително през есента и зимата, но е полезен през цялата година. Без подходящата подкрепа много бързо могат да бъдат увредени, така че винаги трябва да носите една тубичка и да я използвате, когато е необходимо. Като през студеното време употребата трябва да се увеличи до няколко пъти на ден. Особено след измиване, преди да излезете навън - за защита срещу отрицателни температури или след завръщане у дома - при усещане за стягане и сухота. Дръжте винаги един близо до себе си. Когато става въпрос за ръце, излишъкът от хранителни вещества никога няма да им навреди.


Правило № 2: полезни съставки

Вече знаем, че кремът за ръце в студеното време е незаменим. Трябва обаче да отбележим, че не всеки продукт действа добре. Много от тях имат съблазнителен аромат или просто красива опаковка, но не съдържат достатъчно полезни компоненти. Списъкът с най-важните е кратък и е добре да го запомните - тогава кожата ви ще възвърне бързо блясъка и мекотата си.

Плътни и бързо абсорбиращи се кремове, които не оставят мазен филм - това е най-добрият избор. За кожата уреята е чудесна съставка, която дълбоко овлажнява и предотвратява дразненето. Търсете D-пантенол, алантоин, глицерин, карите или масла и витамини.


Правило № 3: разпознаване на нуждите

Регенериращите кремове са много подходящи за употреба всеки ден. Ако обаче ръцете ви са склонни към прекомерно изсъхване, трябва да ги лекувате от време на време с парафиново третиране като в салон за красота. Лесно можете да си купите маска на базата на това вещество или на пчелен восък, която се прави през нощта, а специални тънки ръкавици подсилват ефекта. Под въздействието на топлината кожата се възстановява по-бързо и става по-силна. С такъв тип терапия се подхранва не само епидермисът, но и ноктите.

Освен този тип продукти, специалистите препоръчват за по-интензивна грижа и различни концентрати или серуми за ръце с високо наличие на активни вещества.


Вашите усилия ще допринесат за обновяването на хидролипидния слой на кожата. Подхранените ръце изглеждат млади, здрави и хидратирани. Не забравяйте в студеното време винаги да излизате с топли ръкавици и с гумени, когато извършвате домакинската работа. Ние от MAKEUP.BG вярваме, че превенцията е най-доброто лечение.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.