• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Министър Нанков обсъди с посланика на Румъния новия "Дунав мост" и сътрудничеството между двете страни

Министър Нанков обсъди с посланика на Румъния новия "Дунав мост" и сътрудничеството между двете страни

/КРОСС/ България има желание официално да предложи да бъде изграден трети мост на р. Дунав между Румъния и нашата страна, като това бъде подкрепено с приемането на общ съвместен документ. Възможно е това да стане на съвместното правителствено заседание между двете държави, предвидено да се проведе през следващия месец.

Това стана ясно днес по време на срещата, която министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков проведе с посланика на Румъния в Република България Йон Гъля. От наша страна преобладава мнението, че той трябва да бъде при Русе, източно от града, посочи регионалният министър, цитиран от пресслужбата на подопечното му ведомство.

Двамата обсъдиха програмата за трансгранично сътрудничество, изпълнявана съвместно от двете държави, и изразиха задоволство от постигнатите резултати от периода 2007 - 2013 г. Коментирано бе и текущото изпълнение на Програма Интеррег V-А Румъния - България, като бе отчетен добрият напредък по нея до момента. Очакваме да видим как ще се развие третата покана за набиране на проектни предложения по нея, отбеляза Йон Гъля. Срокът за подаване на предложения по втората стъпка за кандидатстване по нея е 16 октомври 2017 г., стана ясно по време на срещата.

Министър Нанков и посланикът на Румъния в България коментираха и конкретни казуси, касаещи реализация на програмата, възможности за решаването на които ще се търсят съвместно.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.