• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Служителите на Спешна помощ в Русе оттеглят оставките си

Служителите на Спешна помощ в Русе оттеглят оставките си

/КРОСС/ И последните 20 служители от Спешна помощ в Русе, които все още не бяха оттеглили оставките си, го направиха след срещата си със заместник-министъра на здравеопазването д-р Бойко Пенков. Той се срещна с тях по повод напрежението, създало се след назначението на новия директор д-р Иванка Маринова. Пред служителите той обеща от 1 май спешните медици в Русе вече да имат графици със седемчасов работен ден.

На 7 март част от служителите в Спешна помощ в Русе излязоха на протест заради новоназначената директорка на Центъра д-р Иванка Маринова и с искане за по-добри условията на труд. 47 от тях подадоха оставки, половината от тях обаче ги оттеглиха след разговор с новото ръководство. Останалите изчакаха срещата с заместник-министъра. Оказа се, че само те продължават да работят на осемчасов работен ден, но проблемът ще бъде решен, ангажира се д-р Бойко Пенков. Вторият проблем е, че има ограничения в извънредния труд, който се полага да бъде положен, но ще намерим добри практики, така че колегите да могат да получат пари за всеки час, който са изработили, коментира още той. Заместник-министърът обеща да се подобрят и другите условия в центъра:

Д-р Бойко Пенков каза, че през всяка от последните 3 години Спешна помощ в страната е получавала 10% увеличение на бюджета. За тази година за Русе са предвидени 280 хиляди лева. Оказва се обаче, че има сериозно разминаване в заплатите на служителите в Русе и на колегите им от другите области.

: Неговият отговор е, че във времето назад неправомерно са вдигани заплатите - някои са получили повече проценти, някои са получили по-малко, коментира Пламен Стефанов, който е медицински фелдшер. Аз поставих въпроса да има дотация специално за Русе, за да се уеднаквят заплатите, допълни той.

След срещата служителите на Спешна помощ казаха, че постигнали основната си цел - да им се обърне внимание и вече няма напрежение. Междувременно продължават проверките на Вътрешния одит и Държавната финансова инспекция за злоупотреби в центъра през последните две години.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.