• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Тридневен траур е обявен в Сливо поле заради загиналите при катастрофата край Русе

Тридневен траур е обявен в Сливо поле заради загиналите при катастрофата край Русе

/КРОСС/ В знак на съпричастност към скръбта на семействата и близките на загиналите е спуснат траурен флаг на сградата на Общината

"Тридневен траур е обявен в град Сливо поле заради загиналите ученици при тежката катастрофа снощи край Русе, на главния път за Силистра". Това съобщи заместник-кметът на общината Михаил Чиликов.

В знак на съпричастност към скръбта на семействата и близките на загиналите е спуснат траурен флаг на сградата на Общината, отменят се всички масови тържества.

Сигналът за инцидента е подаден около 18:50 часа на 28 януари. От полицията обясниха, че тежкотоварен камион с разградска регистрация, управляван от 37-годишен мъж, вероятно е навлязъл от дясна в лява лента и не е пропуснал движещия се по нея лек автомобил Алфа "Ромео" с русенска регистрация, управляван от 28-годишна жена.

В резултат на това се сблъскват, като колата навлиза в насрещното еднопосочно платно за движение и се преобръща. В резултат на инцидента на място са загинали двама пътници в автомобила - 18-годишно момче и 17-годишно момиче.

Пострадали са тежко 28-годишната шофьорка на колата и две момичета на 15 и на 17 години. Трите са били откарани в Университетската болница "Канев" в Русе с опасност за живота. Водачът на камиона е бил леко ранен, като след преглед е освободен за домашно лечение.

От Университетската болница "Канев" в Русе съобщиха днес, че състоянието на тримата пострадали е относително стабилно, но все още са с опасност за живота.
Началникът на Регионалното управление на образованието в Русе Росица Георгиева обясни, че двете пострадали момичета и загиналите момче и момиче са ученици от професионалната гимназия по икономика в Русе.

Тя каза, че общината е готова да съдейства с психолог. Екип за психологическа подкрепа от Министерството на образованието ще пристигне утре в училището, за да работи с учениците.

Полицията изяснява причините за инцидента. Сред тях са дали водачът на камиона се е опитал да направи обратен завой на непозволено за това място, както и дали леката кола се е движела с превишена скорост.

Шофьори коментираха, че често водачи на камиони извършват в района непозволен обратен завой, което е предпоставка за произшествия.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.