• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Макаров: Борисов искаше Путин да дойде за среща с ЕС в България

Макаров: Борисов искаше Путин да дойде за среща с ЕС в България

/КРОСС/ Трябва да се направи най-елементарното - да се седне на една маса и да се обсъди положението на всички държави. Това е най-важното..." отговори н.пр. Анатолий Анатолиевич Макаров - извънреден и пълномощен посланик на Русия в България на въпроса на репортер от Агенция „КРОСС" - Наближава ли моментът, в който ще започне да се търси „добрата руска следа"? Какво трябва да се случи, за да се промени отношението на света към Русия?

Той добави: „Знам, че министър-председателят на България искаше да направи такава среща по време на Европредседателството. Той искаше да срещне президента на Русия с лидерите на останалите страни-членки на ЕС и да поговорят с цел да се намали това напрежение. Но срещата не се състоя, защото от ЕС не го одобриха това. Подобна среща се проведе във Варна, в която участва и турският президент.

„Само така, няма друг начин! Не може иначе, трябва да се направи нещо, защото хората се притесняват, страхуват се. Трябва да им се даде спокойствие. Така разбирам аз ситуацията", посочи Макаров.

„Видяхте, че президентите на Русия и САЩ не се видяха в Буенос Айрес. Това е лошо... Липсва диалог. Ако се постигне такъв, ще я има и добрата „руска следа".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

много стара руска мечта

да седнат тримата големи след Втората световна война и да си поделят света за следващите 45 години. Но това е вече гледан филм с много страшни последици за няколко поколения. Поздравявам лидерите от ЕС за добрата им памет.

13.12.2018 07:45:49

Анонимен

Прав е! И се подразбира, че без Русия нищо не става. Фактор са и точка. Колкото и да им е неприятно на някои. Добре, че се появи Путин, иначе всичко да е педерастия и шарлита.

12.12.2018 19:24:40

Анонимен

Какъв диалог със вас бе Калашников , че вие не спазвате нищо от договоренето , разбирате само от бой , глад и е.....не

12.12.2018 18:47:42

Анонимен

Целият напън с тези потоци е с едничката цел да се смачка Украйна , иначе икономически няма никаква обосновка , Европа 40 г. си получава газ от Русия по вече изградени газопроводи , проблема е че сега минават през Украйна ....

12.12.2018 18:45:33

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.