• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Лавров: Русия е заинтересована от стабилно развитие на Западните Балкани

Лавров: Русия е заинтересована от стабилно развитие на Западните Балкани

/КРОСС/ Русия е заинтересована от стабилно развитие на Западните Балкани и преодоляване на съществуващите разногласия в региона. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров на среща с президента на Хърватия Колинда Грабар Китарович, която пристигна в Сочи за среща с президента на Русия Владимир Путин, предаде ТАСС.

"Ние сме заинтересовани от това Западните Балкани да се развиват стабилно, преодолявайки вътрешните противоречия, които все още са се запазили", подчерта Лавров и допълни, че в рамките на "нашия общ континент е важно да бъдем открити към сътрудничество с всички, а не да действаме на принципа "с нас или против нас". "Радваме се, че Хърватия се стреми да води многовекторна външна политика", каза още руският външен министър.

Сергей Лавров посочи, че очаква президентите на Русия и Хърватия да обсъдят "подробно всичко това и търговско-икономическите връзки".

Президентът на Хърватия изрази надежда, че посещението й в Русия ще послужи за развитие на отношенията между двете страни.

Колинда Грабар Китарович е на официално посещение в Русия от днес до 20 октомври по покана на руския си колега. Лидерите на двете страни ще обсъдят днес в Сочи състоянието и перспективите за развитие на руско-хърватското сътрудничество и ще обменят мнения по ключови международни въпроси. Планирано е и подписването на редица двустранни документи, съобщи пресслужбата на Кремъл.

Утре президентът на Хърватия ще се срещне в Москва с премиера на Русия Дмитрий Медведев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Дрънканици, дрънканици ама големи дрънканици... Тоя същия с увисналите бузи и смъкната от злоба физиономия само преди половин година уверяваше Македония, че имало план и тя ще бъде разделена между България и съседите й. Русия има нужда от размирици и действа в тази посока. Какво дрънкат увиснали като Лавров никой не им вярва

19.10.2017 15:23:11

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.