• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Китайският пазар е широко открит за руските продукти: увеличен е вносът на соя от Русия

Китайският пазар е широко открит за руските продукти: увеличен е вносът на соя от Русия

/КРОСС/ Китай възнамерява да увеличи обемите на закупуваната соя от Русия, заяви представител на външното министерство на КНР.

Заместник-министърът на външните работи на Китай Чжан Ханхуей отбеляза, че търсенето на селскостопанска продукция от Русия в Китай расте. "Купуваме от вас пшеница, соя, царевица, месо", уточни той, цитиран от "Взгляд".

По думите на дипломата за 2018 г. Китай е внесъл около 100 млн. тона соя, включително 35 млн. от САЩ.

"Искаме да купуваме повече от Русия. Засега това количество е още незначително, но смятаме, че с увеличението на производството ще повишаваме и импорта на соя от Русия: той може да състави 5-9 млн. тона. Пазарът е открит за руските приятели", каза Ханхуей.

Посланикът на Русия в Китайската народна република Андрей Денисов потвърди, че профилните ведомства на двете страни вече са се договорили за експорта на соя от европейските региони на Русия.

Интересът на доставките от Русия също така е свързан и с търговската война между Китай и САЩ.

В разговор с агенция ТАСС ръководителят на компания SIAL China, която организира най-голямото изложение на селскостопански продукти в Азия, където Русия е редовен представител, заяви, че Китай се интересува от руските продукти, защото те са екологично чисти. Друг важен фактор е конкурентната им цена в сравнение с продуктите от западен внос.

Като голямо предимство за сътрудничеството в областта на хранителните продукти китайският бизнесмен посочи географската близост между двете страни и установената логистика. По негови думи руските продукти в момента имат силно присъствие в свероизточните региони на Китай, които традиционно имат тясно сътрудничество с Русия, като подчерта, че този пазар се развива бързо.

Изложението SIAL China 2019 ще се проведе в Шанхай в средата на май. Миналата година 120 руски компании бяха представени на съвместен павилион, вторият по размер сред чуждестранните участници (след този на САЩ).

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.