• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Чуркин: Отношенията между САЩ и Русия са сложни, но не можем да ги наречем конфронтация

Чуркин: Отношенията между САЩ и Русия са сложни, но не можем да ги наречем конфронтация

/КРОСС/ Днес Русия и САЩ се разминават по някои съществени въпроси, но не можем да наречем тези отношения конфронтация. Това заяви постоянният представител на РФ в ООН Виталий Чуркин пред телевизия RT, предаде ТАСС.

„Не бих нарекъл днешните ни отношения конфронтация. Това са сложни отношения, свързани с различни виждания върху едни или други кризи. Понякога възникват сериозни търкания, както в ситуацията със Сирия и Украйна“, каза той.

По думите му противоречивите изказвания на различни звена от американските власти са объркващи. „Не мисля, че това е добре за САЩ и за ефективността на външната им политика. Това затруднява сътрудничеството с тях“, поясни Чуркин.

Дипломатът счита, че за сериозен успех в борбата срещу тероризма, както и за постигането на споразумение по иранската ядрена програма ще спомогне изглаждането на разногласията между Русия и САЩ.

„Ние сме съгласни със САЩ, че „Ислямска държава“ и „Ал Кайда“ трябва да бъдат унищожени, както и терористичните организации, които се считат за такива от Съвета за сигурност на ООН. Между нас с американците съществуват някои разногласия по повод на това, какво се има предвид под „умерени“ групи в Сирия“, заяви постоянният представител на Русия в ООН.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Абе Путич що нещо се крие? Да не би филмчето на БиБиСи? Че то много свидетел, много документ, много снимка, много филмов материал... Както му казват иначе - неоспорими доказателства...

14.02.2016 22:11:47

Анонимен

Обама вече се изсипа да види следващият!

14.02.2016 17:51:04

Анонимен

Само да гледа да не се изсипе Путин, напъвайки се да ликвидира целия свят... Че ще трябва да го оперурат спешно от херния. Няма да му е за първи път. Хилавичък е горкият...

13.02.2016 14:29:20

Анонимен

Наистина ИДИЛ, "Ал каида", "Империята на злото" и още няколко ракови , диктаторски обществени образувания трябва да бъдат ликвидирани, за да настъпи мир и благоденствие на Земята! С тези Тумори прогресът ни е обречен.

11.02.2016 21:43:06

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.