• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

В Москва се питат: Как може българските депутати да се пишат приятели на Русия и да приемат открито русофобски документи

В Москва се питат: Как може българските депутати да се пишат приятели на Русия и да приемат открито русофобски документи

/КРОСС/ За съжаление българският парламент одобри Доклада за състоянието на националната сигурност на страната през 2016 г., в който правителството представя Русия сред основните заплахи и предизвикателства.
Това противоречи на декларираните намерения на министрите от кабинета Бойко Борисов за развитие на отношенията с Русия по отношение на търговията, икономиката, енергетиката, културата и други сфери.
Това се казва в коментар на руското Министерство на външните работи, публикуван на официалната страница на ведомството, цитиран от news.bg.

Русия, гледана като заплаха, не отговаря на настроенията на по-голямата част от местното население, пише още в съобщението.

Цитира се скорошно проучване от българското социологическата агенция, според което 85% от анкетираните не виждат в руската външна политика риск за България.

„Откъде тогава идват тези твърдения в доклада", питат се руските власти и допускат влиянието на западните партньори на България. Те очевидно се опитват да донесат разрив в руско-българското многостранно и взаимно изгодно сътрудничество, счита Москва.

Външно министерство недоумява как такива открито русофобски документи са одобрени от парламент, в който почти половината от депутатите (116 от 240) са включени в групата за приятелство с Русия.

Изглежда, че участието в нея за отделни парламентаристи изобщо не е знак за конструктивно прагматично отношение към нашата страна. По-специално съпредседателят на тази асоциация, заместникът на парламентарната група на ГЕРБ Кр. Велчев гласува "за" приемането на доклада.

„Страхувате ли се от нас", питат още в коментара конкретно г-н Велчев.

В Русия имаме друга представа за приятелството, заключават от министерството.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Може, г-да, може! Защо страната ни не е независима и политиците решават това, което кажат "началниците горе" - както се изразява нашият премиер....

21.10.2017 20:28:14

Анонимен

Българите казват "да" на всичко, което им продиктуват началниците в Брюксел или в САЩ. Така е, защото виждат какви злобари и глупаци са тези началници и не си заслужава да ги ядосват.

19.10.2017 22:56:19

Анонимен

От Русия - подлост, измама, удар в гърба и накрая - ОКУПАЦИЯ! Какво се правят учудени тези сволочьи? Мястото им, заедно със слугинажът, който създава, където стъпят е в : ЕКАРИСАЖЪТ - ЖИВИ, за да изчезват необратимо !

19.10.2017 11:15:03

Легитимен

Български депутати всички са Иванчо-Хаджипенчовичи!

19.10.2017 10:32:38

Нико

Никога не съм вярвал на нашия парламент! Добре, че в Русия не са тъпи и виждат отношението на народа ни към тази страна, а то е повече от показателно - колкото повече грантовете и соросоидите се опитват да ни скарат, толкова повече се сближаваме!!!

19.10.2017 09:10:27

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.