• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Вл. Путин: Русия е готова да работи за създаването на извънблокова система за международна сигурност

Вл. Путин: Русия е готова да работи за създаването на извънблокова система за международна сигурност

/КРОСС/ Русия е готова да работи за създаването на извънблокова система за сигурност.

Това заяви държавният глава Владимир Путин в речта си по случай Деня на победата, предава РИА Новости.
„Днес цивилизацията отново се сблъсква с жестокост и насилие. Тероризмът стана глобална заплаха, ние сме длъжни да победим това зло. И Русия е открита за обединение на усилията с други държави, готова е да работи за създаването на съвременна извънблоква система за международна сигурност", подчерта Владимир Путин.

Държавният глава на РФ е уверен, че силата на Русия се крие в сплотеността и предаността към Родината.
В речта си по случай Деня на победата, той отбеляза, че днешният празник е „символ на свещената връзка между Русия и нейния народ. И в тази сплотеност, в предаността към Родината е нашата сила, увереност и достойнство".
Руският президент припомни, че именно съветският народ е донесъл свобода на други народи, но същевременно подчерта, че Москва е готова да работи за утвърждаването на модерна, извънблокова система за сигурност.

Точно в 10 часа на Червения площад в Москва започна парадът в честа на 71-вата годишнина от победата на Русия във Вторава световна война. 10 000 военни и 135 бойни машини, а над тях ще прелетят 71 бойни самолета в чест на 71-вата годишнина от победата на Русия във Великата отечествена война, предава ТАСС.

Тази година не се наложи използване на самолети, които да разбият дъждовните облаци, за да не вали по време на парада, тъй като времето в Москва е сухо и топло. Рано сутринта температурата бе 9 градуса, а през деня се очаква да стигне 25 градуса.


Парадът бе открит от гвардейците от 154-ти гвардейски Преображенски полк, които изнесоха знамето на Русия и знамето на победата на фона на мелодията от "Ставай страна огромная!". Те са потомци на сражавали се във войната руски воини.

Министърът на отбраната Сергей Шойгу направи преглед на всички родове войски и рапортува на президента Владимир Путин. Държавният глава поздрави ветераните от войната и техните семейства и призова за минута мълчание в памет на милионите жертви. След като тя изтече, президентът продължи със словото си.

Миналата година Москва използва 70-годишнината от победата над Третия Райх, за да покаже най-модерните си самолети, танкове, ракети, бронетранспортьори и др.
Роботизиран танк, супер гаубица и куп върхови руски военни разработки. Парадът на победата отново се използва от Москва и тази година, за да покаже на света най-новото си оръжие

През 2016 г. основен акцент ще бъдат подразделенията, които Русия изпрати в Сирия срещу терористите и които помогнаха на президента Башар ал-Асад значително да подобри позициите си в гражданската война.

Празничната заря започва в 22 часа.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Честит празник!!!

09.05.2016 22:37:26

Анонимен

Велика и могъща държава с велик народ и съдба.Честит празник

09.05.2016 12:00:54

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.