• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Български младежи вземат участие в програмата за сътрудничество "Ново поколение"

Български младежи вземат участие в програмата за сътрудничество "Ново поколение"

/КРОСС/ Изпълнението на програмата на Россотрудничество "Ново поколение" е в разгара си. Талантливи и активни млади хора от различни страни имат възможност да видят Русия, да участват в най-големите международни младежки форуми по най-различни теми, но най-важното е, че имат възможност да заявят себе си , Българските момчета и момичета участват активно в програмата. От 25 юли 2019 г. 12 души от България вече се завърнаха от Русия, а двама участват в момента в един от форумите.

Младият, но авторитетен български журналист, репортерът на "24 часа" Стоян Илков участва във форума на „Спутник PRO Mir 2019". Стоян пътува много по света, но Москва му направи силно впечатление. Във всяка ситуация журналистът остава журналист, така че Стоян, освен прякото си участие във форума, който включваше срещи и лекции в ИА Русия Днес, отдел "Информация и преса" на Министерството на външните работи на Русия и Россотрудничеството, обикаляше Москва и правеше стотици снимки на столицата на Русия

Да попаднат на Международния икономически форум в Санкт Петербург - солидно международно събитие, искаха мнозина, но Симона Рандева, млад предприемач от София, стана лидер в националната селекция. Симона реализира иновативен енергиен проект. Икономическият форум в Санкт Петербург й помогна да установи нови контакти. Според нея, форумът има много интересни теми за дискусия, и най-важното - последващи дискусии.

 

Делегация от шестима души посети Ливадийския форум-2019 в Крим от България: Галин Дюрев от Българската социалистическа партия, Каролина Динева от Общественото сдружение „Асоциация за международно социално развитие - АМОР", Димитър Петров и Габриела Райкова от партията „Алтернатива на българското Възраждане - АБВ" "и двама русисти, Миглена Димитрова и Кристиян Иванов от Варненския университет. Момчетата бяха възхитени от програмата на фестивала, от хората, с които се срещнаха, и от уникалния Крим.

Габриела Райкова, Галин Дурев и Миглена Димитрова имаха честта да говорят на форума със своите доклади.

Едновременно с "големия" форум,  в Крим работеше и училище за деца на "Росатом", в което взеха участие две деца от България - София Видинска и Христина Пейчева.

Двама млади членове на Народното събрание Явор Божанков и Имрен Мехмедова бяха учестници в Международния парламентарен форум. А точно в този момент в Москва има училище за журналисти "Русия отвъд заглавията", в което участват Радослава Мичева и Ивелин Николов, млади журналисти от софийския телевизионен канал Алфа-ТВ.

Източник РКИЦ

Превод: Радост Бочукова, агенция КРОСС

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.