• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Матео Салвини: Присъединяването на Крим към Русия е законно

Матео Салвини: Присъединяването на Крим към Русия е законно

/КРОСС/ Италианският вътрешен министър Матео Салвини смята, че Русия е имала право да анексира Крим. В отговор на въпрос в интервю за "Вашингтон пост" Салвини казва, че се е провел референдум по въпроса. След твърдение на интервюиращия, че референдумът е бил "фалшив" министърът посочва: "(Това е вашата) гледна точка... Имаше референдум и 90% от хората гласуваха за връщането на Крим в Руската федерация".
След това интервюиращият пита "какъв референдум бе това с руски войници там", а Салвини отговаря: "Сравнете го с фалшивата революция в Украйна, която бе псевдореволюция, финансирана от чуждестранни сили - подобна на арабските революции. (бел.ред. - независими проверки не са открили доказателства за това твърдение, въпреки че то бе широко разпространявано, след като руски информационни източници го публикуваха). Има някои исторически руски зони с руска култура и традиции, които законно принадлежат на Руската федерация".
Попитан защо Италия иска санкциите на ЕС срещу Русия заради анексията на Крим да бъдат вдигнати, Салвини отговаря, че те не са полезни и че според данните вредят на италианския износ.
По думите му Италия е несправедливо третирана от Европа и приема твърде много имигранти. "През последните четири години сме приели 654 хил. мигранти, дошли по море. Много получиха политическо убежище. Днес има 170 хил. мигранти, настанени в хотели и чакащи случаите им да бъдат обработени", допълва Салвини.
На въпрос какво трябва да се направи и дали европейските държави трябва да приемат повече мигранти той отговаря: "Не. Крайната цел е не да бъдат разпределяни мигрантите сред няколко европейски държави, а да им попречим да влизат в Европа и да тръгват от Африка. Трябва да се намесим в Африка. Трябва да имаме "План Маршал" за Африка, за да подобрим условията за живот в страните по произход". Министърът отбелязва, че Европа е заделила 6 милиарда евро за Турция и само 500 милиона евро за Африка и борбата на Италия ще бъде да се харчи повече за Африка.
На въпрос за изборите за Европейски парламент следващата година Салвини коментира, че те ще бъдат изключително важни. "Европа винаги е била управлявана от споразумение между социалистически и демократични партии. Искам да обединя партии, които да станат мнозинство в Европейския парламент - партии от Австрия, Холандия, Швеция, Франция, Германия, партии във всяка страна от ЕС".
Министърът посочва, че за него думата "популизъм" е комплимент. "Ние се стремим към една различна Европа, в която всяка държава от ЕС да има свободата да решава собствените си икономически политики". "Работим, за да променим Европа отвътре", допълва министърът. Той продължава да е на мнение, че "еврото е било грешен експеримент. Но след като го има, трябва да подобрим условията му".
На въпрос дали ще гони роми той посочва: "не италианците". "Някои от тях имат италианско гражданство. Това не е етнически въпрос. Има ромски лагер в Милано близо до моята къща. Те крадат и горят всичко", допълва министърът.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.