• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Играта „Букварино“ раздава подаръци и награди за 1 юни

Играта „Букварино“ раздава подаръци и награди за 1 юни

София /КРОСС/ „Сдружение Азбукари" ще забавлява малчуганите с редица инициативи по повод Международния ден на детето - 1 юни. В София отборът на Азбукарите организира празник на открито и канят децата и техните родители да се забавляват заедно в парка на квартал „Гео Милев" (срещу зала „Фестивална") от 11.00 часа. Освен народни танци, музика и подаръци ще има и томбола от участвалите в играта на bukvarino.bg. Регистриралите се на сайта могат да спечелят историческа обиколка в емблематични градове, свързани с историята на Първата и Втората българска държава. В наградата е включено ходене до „Шуменско плато" и Шуменската крепост. Посещение с екскурзовод на къщите музеи на Панайот Волов, Добри Войников и Панчо Владигеров. Гостите на събитието в парка „Гео Милев" ще могат да се почерпят с млечно-кисела напитка от новата серия „Букварино" на компания „Лактима", която се разпространява в търговската мрежа. Целта на новата напитка е да се популяризира образователното помагало „Букварино". Всеки, които си го вземе срещу дарение ще помогне на „Сдружение Азбукари" да реализира следващия си проект - „Креативни мислители", в основата, на които е създаването на уникална училищна стая в град Велико Търново.
На 1 юни „Сдружение Азбукари" и БДЖ имат съвместна акция, която ще дари радост на децата. В специалния влак ще пътуват деца от столичния Дом за деца, лишени от родителска грижа „Асен Златаров" и техните възпитатели, от Кризисния център за деца, пострадали от насилие, от Център за работа с деца на улицата, както и деца от Център за обществена подкрепа „Бъдеще", придружавани от техните родители. Влакът ще посрещне своите малки гости на шести перон на Централна гара София в 09:30 ч. Като допълнителна атракция за децата, на гарата ще бъде разположен наскоро възстановеният и реновиран парен локомотив № 46.03 „баба Меца". Той ще бъде показан за първи път от излизането му от експлоатация преди 40 години. По време на своята работа като локомотивен огняр в депо София на този локомотив е служил по съвкупност най-дълго време поетът-революционер Никола Йонков Вапцаров.
„Нашата организация се движи напред водена от любовта към децата. Непрекъснато създаваме иновативни образователни проекти и се надяваме и за напред да имаме подкрепа от наши съмишленици, за да разширяваме своята дейност", заяви председателят на „Сдружение Азбукари" - Цвета Кирилова. Тя се обърна с призив към фирмите и гражданите да подкрепят проектите на Азбукарите с цел да продължават да радват малчуганите. Екипът на „Сдружение Азбукари" пожелава незабравими моменти на малчуганите и техните родители по повод 1 юни!

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.